Cukkerberg

Lépésről-lépésre!

2013. január 06. - kiskatka

88735055129581385_N030WtPZ_c.jpgTovábbi tippek az újévi fogadalmak megtartására:

4. tipp: Tűzz ki józan és konkrét célokat!

A túl nagy és általános célok megfoghatatlanok a konkrét hétköznapokban, ezért könnyen elsikkadnak vagy sikertelenségbe fulladnak. Nincs semmi gond azzal, ha idővel elgyengülünk, amíg fel is állunk, de tény, hogy minél több a sikertelenség, annál nehezebb felállni és így egyre kisebb a valószínűség, hogy elérjük a céljainkat.

A reális és megfogható célok, de főleg azok sikeres elérése folyamatos hajtóerőt jelentenek. Ha nagyon messzire szeretnénk eljutni, elérhető távolságokra mérföldköveket kell elhelyezni és azokat megcélozni - mondja a szakértő. Például ha fogyni szeretnénk, az első cél lehet belefogyni egy korábban hőn szeretett ruhadarabba.

5. tipp: Lépésről lépésre!

Ha pedig megvannak a mérföldkövek, nincs más hátra, mint mindig csak a következő elérendő célra fókuszálni. Így kevésbé ijesztő a feladat, megmarad a motiváció és könnyebben jöhet a sikerélmény is. Ha az első lépés teljesítve, jöhet a következő! És ha nem működik? Ki kell találni, mi akadályoz és új utat vagy új célt megfogalmazni. A feladás az egyetlen, ami nem elfogadható.

6. tipp: Legyenek határidők!

Minden fogyókúra holnap kezdődik - ismerős? Nagyon nehéz motiváltnak maradni határidő nélkül, a legtöbb projekt bizony ezen bukik el. Miközben hagyj elég időt a változásra (napokban vagy hetekben érdemes gondolkodni), legyen egészséges feszítő erő is.

További részek: 1 2 3 4

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr984992866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása