Cukkerberg

A Bence kedvence receptje

2021. október 30. - egyszerelunk
Íme, a Bence kedvence receptje! Az édesség az idei Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny egyik különdíjasa, Éber Zsuzsanna alkotása.
A különdíjat a háziverseny főtámogatója, a 77 Elektronika Kft., az OKOS Dcont® vércukormérők fejlesztője és gyártója ajánlotta fel, Zsuzsanna egy Dcont ETALON vércukormérőt is tartalmazó ajándékcsomagot vihetett haza.
 
A torta szeletenként 10 gramm szénhidrátot és 216,3 kcal energiát tartalmaz.

Tovább

Flow

Maminti tündér jelentkezik.

"Érezted már azt, amikor csinálsz valamit és megszűnik körülötted a világ, megáll az idő folyama? Amikor nincs múlt, nincs jövő és csak a jelen elnyújtott pillanata létezik? Amikor minden tökéletes, minden részlet egy egésszé áll össze és a mozdulatok az érzés különös, tökéletes hullámzása alatt állnak össze?

Na ez a flow.

Tovább

Itt az Alkonyat torta receptje!

Szántó Éva Alkonyat elnevezésű tortája volt a legjobb gyógyhatású alapanyagot tartalmazó alkotás a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyen. A versenyző a Diabess-Györgytea különdíját kapta. A sütemény energiatartalma szeletenként 241,3kcal, szénhidrát-tartalma pedig 12 gramm.

Tovább

Érdekes statisztikák a T1D-ről

illustration-graphs_53876-28520.jpg

Miért érdemes statisztikákat böngészni? Az 1-es típusú cukorbetegség előfordulási gyakorisága világszerte emelkedik. Az egyes országokra jellemző statisztikák lehetővé teszik számunkra azoknak a területeknek a tanulmányozását, amelyekben az 1 -es típusú diagnózisok éles emelkedése tapasztalható, vagy akár egy fokozatos emelkedés, amely azt jelzi, hogy valami változik ezeken a helyeken. 

Tovább

Hasnyálmirigy-transzplantációs kutatások 1-es és 2-es típusú diabétesz esetén

adobestock_178073396_2x1.jpg

Bár egy új hasnyálmirigy egyszerű megoldásnak tűnhet az 1-es vagy 2-es típusú cukorbetegségben, valójában egyáltalán nem az. Egy adományozott szerv a kockázatok, a lehetséges szövődmények és a hosszú várólista miatt a diabétesz kezelés végső megoldását jelentheti inkább, a közeljövőben még biztosan nem lesz egy mindennapos eljárás. Egy amerikai weboldal segítségével összeírtuk a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább

Itt a Mákos-fehércsokis almatorta receptje

Íme, a Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny győztes alkotásának receptje! A solymári Hesz Rita Mákos-fehércsokis almatortájában nincs fehér liszt és hozzáadott cukor, kedvező tápérték-adatai miatt a cukorbeteg étrendbe is beilleszthető: szeletenként 10,5 g szénhidrátot és 202,8 kcal-t tartalmaz.

Tovább

Ultrabalaton, életemben először! - Maminti jelentkezik

Életemben először voltam az UB*-n! Kerültem én már meg futva és bringával is többször a Balatont, de most nem futóként, hanem a fotósok segítőjeként vettem részt. Óriási élmény volt az fotógép kijelzőjén keresztül látni a futókat. Különleges volt látni a rajtok izgalmát, az arcokon a feszültséget, félelmet vagy nyugodtságot. Az élénk vagy épp a félénk szempárokat. A kirobbanó erőket, vagy a szégyenlős lépéseket.


20211002_234439-01.jpeg

Az igazi csúcsélmény pedig az volt, amikor a beérkezőket láthattam! Ott voltam az egyéniek, a váltók és a csapatok céljában is.

Tovább
süti beállítások módosítása