Cukkerberg

Ketrecharc. Mondom, ketrecharc...!

2017. február 04. - kiskatka

Írtam már korábban extrém sportot űző cukorbetegekről, szaharai maratont futóról, meg sziklamászóról és olimpikon sífutóról, de ketrecharcosról... Nos, ketrecharcosról most először. 

13336131_1622403791407265_5053436177883739323_n.jpg

Kevin Kellerman 3 éves kora óta 1-es típusú cukorbeteg. Most 22 éves és profi ketrecharcos. Mármint én így fordítottam az MMA-t, ha rosszul mondom, bocs, javítsatok kommentben.

A wiki szerint:

az MMA Mixed Martial Arts, vagy más néven Kevert Harcművészetek. Az MMA egy úgynevezett Full Contact szabályrendszer, mely igen széles skáláját engedélyezi a harcművészeteknek, ezáltal vegyítve a tradicionális, illetve az „újabb” küzdősportokat.

Vagyis az MMA a legkülönbözőbb, full contact küzdősportokat ötvözi, amolyan "Egy szabály van, hogy nincs szabály" stílusban.

Kevin inzulipumpát és folyamatos szöveti cukorszenzort használ (konkrétan Dexcomot). 15 évesen kezdett megismerkedni az MMA küzdősporttal. Rövidesen amatőr meccseken vett részt, majd profi szintre lépett.

Decemberben jelent meg az első posztja a Diabetes Daily oldalon. Február 18-n lesz a következő meccse, írásain keresztül követhetitek a felkészülést, majd a meccset is.

1_116.jpg

Annyi már kiderült, hogy a pumpát edzésekre és a meccsek idejére leveszi. Az így kimaradt inzulinadagolást a pumpát időről időre visszacsatolva, kisebb adagokban pótolja vissza (bólus). Ezt fogom, én is így szoktam, csak a strandon.

Nagyon érdekelne viszont, hogy a szenzort hova teszi. A szenzort ugyanis nem lehet lecsatolni átmenetileg, tehát rajta kell legyen valahol folyamatosan. Végignéztem a képeit az FB oldalán és az instan is, de nem láttam sehol. Ha Te kiszúrod, szólj,  érdekel.

Kevin egyébként várja a kérdéseket és szívesen osztja meg tapasztalatait. Ha foglalkoztat a gondolat, hogy küzdősportba kezdj, kövesd a közösségi oldalain vagy egyszerűen dobj neki egy üzenetet.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr9212182734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása