Cukkerberg

Háziverseny 2015 - Pályázati felhívás

2015. június 22. - kiskatka

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén is meghirdeti a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyt otthonsütőknek, hobbiszakácsoknak és lelkes cukrászoknak, azaz Nektek! A háziverseny célja olyan egészséges, alacsony szénhidrát- és energiatartalmú sütemény megtalálása, amely hozzáadott cukor és fehér liszt nélkül készül.

picmonkey_collage.jpg

Az előző évek győztes tortái

Magyarországon legalább másfél millió embert érint a cukorbetegség, számukra nem javasolt a hozzáadott cukorral készült édességek fogyasztása. A program azonban azoknak is szól, akik szeretik a finomságokat, de fontos számukra, hogy amit elfogyasztanak, ne hozzáadott cukorral és finomított fehér liszttel készüljön.

Jelentkezés és a verseny menete:

A versenyre nevezni egy recepttel és az elkészített torta fotójával lehet, amelyeket a haziverseny@egycseppfigyelem.hu e-mail címre küldhetnek a jelentkezők.

A versenyzők nem használhatnak répacukrot, nádcukrot, juharszirupot, illetve mézet sem. A versenyre nevezett sütemények adalékanyagokat és tartósítószereket sem tartalmazhatnak, viszont összeírtunk egy listát az ajánlott alapanyagokkal - ebből érdemes válogatni.

A felsoroltakon kívül egyéb alapanyagok is használhatók, amelyeknek alkalmasságát az alapítvány dietetikusa dönti el. Szemezgessetek a korábbi receptekből és olvassátok el Szűcs Zsuzsanna dietetikussal készült interjút arról, milyen recepteket várunk a versenyre.

Nevezési határidő: 2015.09.15.

A beküldött receptekből és fotókból a zsűri egy tíz süteményből álló listát állít össze, majd előreláthatóan szeptember első hetében a kiválasztott tíz tortát be kell mutatni a döntőbizottság előtt. A zsűri ezen az eseményen választja és hirdeti ki a Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny győztesét.

A nevezés díjtalan, egy pályázó egy tortával nevezhet. A háziversenyre nem pályázhat cukrászda, csak hobbicukrászok és háziasszonyok jelentkezését várjuk!

A fődíj: 

A háziverseny fődíja egy Kenwood KM287 konyhai robotgép.

A különdíjak: 

A főtámogató 77 Elektronika Kft. jóvoltából idén ajándékcsomaggal jutalmazzuk a legkreatívabb recept tulajdonosát is. Támogatónk, a HerbaHáz ajándékcsomagot ajánlott fel a háziverseny harmadik legjobb tortájának.

A verseny főtámogatója: 77 Elektronika Kft
Támogatók: HerbaHáz, Kenwood
Szakmai partnerek: Cukrász Érték- és Érdekképviselet, MDOSZ, Wessling Kft.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr827565048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása