Veszélyes tudnivalót adunk a kezetekbe, mert ugye mindannyian ismeritek azt az érzést, amikor megy valami jó film, vagy csak szombat délután van például, és az a fránya édesség-éhség nem hogy enyhülne, de egyre csak nő. És akkor muszáj valamit keresni (jelentkezzen, akinek ilyenkor maximális lélekjelenléte van!). Nos, egyik kedvenc szerzőnk, Cukroskata szuperkönnyű, szuperegyszerű sütireceptet rakott fel a blogjára. Epres-kakaós mikrós süti, pillanatok alatt.
Íme a hozzávalók:
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
egy fél, csapott evőkanál nyírfacukor
1 tojás
1 evőkanál olaj
1 evőkanál tejföl
20 dkg mélyhűtött eper
1 evőkanál nyírfacukor (de bármilyen lekvár jó hozzá)
Az epret és a nyírfacukrot egy lábosban felforraljuk, és pár percig főzzük.
A többi hozzávalót egy műanyag tálban összekeverjük. Egy szufflé formába teszünk egy kevés epret a levével együtt, rákanalazunk egy púpos evőkanálnyi tésztát. Betesszük a mikróba másfél percre, majd egy tányérra borítjuk.
A tésztamassza a hűtőben egy pár napig eláll, és így akár egyszemélyes adagot is készíthettek. A fenti mennyiség négy adagra elég.
Cukroskata blogján még több diabetikus recept!