Cukkerberg

Belélegezhető inzulin a piacon

2014. június 30. - kiskatka

Pezsgőpukkanás szólt a MannKind cég főhadiszállásán pénteken, mikor évek vérverejtékes bürokratikus küzdelme után az amerikai hivatalos hatóság (FDA) megadta a piaci engedélyt a cég belélegezhető inzulinjához, az Afrezza-hoz.

1_28.jpg

Tovább

Háziverseny! Háziverseny!

"Magyarország Cukormentes Tortája" háziverseny pályázati felhívás 2014

Újra itt a "Magyarország Cukormentes Tortája" háziverseny otthonsütőknek, hobbiszakácsoknak és házikuktáknak, azaz Nektek! Süsd meg életed legfinomabb és legegészségesebb tortáját, fotózd le, küldd el a receptet a képekkel, és nyerj!

MCT-2014.png

Tovább

Okosszemüveget a gyengénlátóknak

Okosszemüveggel láthatnak újra azok, akik gyengénlátók vagy szinte teljesen elvesztették a látásukat. Az oxfordi kutatók találmánya felerősíti és az okosszemüveg lencséjére vetíti a környező tárgyak képét, ezzel megkönnyíti viselői mindennapi életét.

Clipboard01_18.jpg

Tovább

Az ovisztorik folytatódnak!

Írjátok meg nekünk, hogy boldogultok cukorbeteg gyerkőccel a bölcsiben, óvodában, iskolában! Keressük a működő modelleket és a konkrét problémákat, hogy egyetemes megoldást találhassunk rájuk a Belevalók programunk részeként. Szülők és pedagógusok, nevelők történeteit egyaránt várjuk, hiszen a gyerekek ellátása csapatmunka! 

Írjatok!
kata.kiss@egycseppfigyelem.hu

1_23.jpg

Tovább

Hiszti vagy hipó?

A cukorbetegség jelentős pszichés terhelést jelent gyereknek, szülőknek egyaránt, a nehézségeknek pedig nem kis része a vércukorkilengések okozta hangulatingások. Ezeket néha felnőttként sem egyszerű kezelni, de mit tehet egy szülő? Hiszti vagy hipó? Utasítsam rendre vagy öleljem, szeressem? Fizza Humayun, cukorbeteg anyuka írása alább.

Ti mit gondoltok, hogy látjátok? Írjatok!
Talán én is megírom, milyen volt cukorbetegséggel felnőni.

1_22.jpg

Tovább

Rémes a gyerekek egészségi állapota

A magyar gyerekek túl sok cukros italt fogyasztanak, kevés friss gyümölcsöt és zöldséget esznek, nem mozognak és nem alszanak eleget - derült ki egy nyolc országban végzett európai kutatásból, amelynek magyar résztvevői közül minden hatodik gyermek túlsúlyosnak, illetve elhízottnak bizonyult.

1.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása