Cukkerberg

Az ovisztorik folytatódnak!

2014. június 10. - kiskatka

Írjátok meg nekünk, hogy boldogultok cukorbeteg gyerkőccel a bölcsiben, óvodában, iskolában! Keressük a működő modelleket és a konkrét problémákat, hogy egyetemes megoldást találhassunk rájuk a Belevalók programunk részeként. Szülők és pedagógusok, nevelők történeteit egyaránt várjuk, hiszen a gyerekek ellátása csapatmunka! 

Írjatok!
kata.kiss@egycseppfigyelem.hu

1_23.jpg

"A történetünk úgy kezdődött, hogy M. betöltötte a 3. évet és szerettük volna, hogy közösségbe járjon. Ezért felkerestük a körzetes óvodát. Azt mondták, hogy felveszik a kislányt, de nem tudnak neki ételt biztosítani és nem mérnek neki vércukrot, mert nekik nincs rá szakképesítésük, és ők inzulint se adnak, mert nem értenek a pumpához és nem vállalnak felelősséget.

Ezek után írtak egy olyan papírt, hogy a M. egészségi állapotára való tekintettel mi nem szeretnénk közösségbe járatni, amit kénytelenek voltunk aláírni, mert már óvodaköteles lett volna a kislány és ha nem jár, akkor elvették volna a családi pótlékot.

Úgy éreztem, hogy nem lenne biztonságban a gyermekem, mert teljesen tanácstalanok voltak az óvónők, mert azt se tudták mit kell csinálniuk, ha rosszul lenne a kislány. Kerestünk egy másik óvodát, ahova fel is vették volna hogyha a másik óvodában nem lett volna létszámba véve.

Röviden ennyi a mi kis történetünk.

Üdvözlettel:Emília
Budapest, 2014. június"

Korábbi hasonló történetek pedig ITT és ITT.

a fotó illusztráció

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr296291608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása