Cukkerberg

Almatorta egressel

Magyarország Cukormentes Tortája verseny, 2012

2012. augusztus 14. - katona_évi

Brééééking!!! Nos, Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztese, 2012-ben először az Almatorta egressel! A sütemény Zila László cukrászmester műve és - mi többször is kóstoltuk - eszméletlen finom. A tésztája diós-zabpelyhes, a torta maga pedig az almától és az egrestől fanyar-édes ízű, nagyon klassz ízkombináció. A program főtámogatója a 77 Elektronika Kft., a D-Cont TREND vércukormérő gyártója volt, amelynek ez úton is köszönjük, hogy létrejöhetett a Magyarország Cukormentes Tortája verseny!

MCT02.jpg

MCT03.jpg

Almatorta egressel, Zila László nyertes süteménye
a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen, 2012-ben

(Fotó: Erdőháti Áron)

A Magyarország Tortája egy évek óta sikeresen futó program, de az Egy Csepp Figyelem Alapítvány régóta szeretett volna valamilyen alternatívát nyújtani azoknak, akik nem szeretnének cukorral készült édességet enni, vagy nem ehetnek ilyet. Így az Alapítvány saját, levédett ötletével megkereste a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületét, amely szakmai partnerként csatlakozott a Magyarország Cukormentes Tortája programhoz.

A tortát elsőként a Magyar Ízek Utcája nevű rendezvényen tudjátok megkóstolni, augusztus 19-20-án a Dunaparton, a következő hónapokban pedig az ország számos (körülbelül 100) cukrászdájában kapható lesz, csak figyeljétek a logót!

Magyarország-Cukormentes-Tortája_logó.jpg

Egy szelet kalóriaértéke 309 kcal, szénhidrátértéke pedig 25,6 gramm. Az Almatorta egressel értéke azért zseniális, mert egy cukorbeteg megeheti egy úgynevezett kisétkezésre, azaz tízóraira, uzsonnára vagy desszertként beszámítva főétkezésébe. Azoknak akik egyszerűen csak egészségesen akarnak táplálkozni, kiváló alternativa ez a torta, mert kevés kalóriát tartalmaz, ráadásul lassan felszívódó szénhidrátok alkotják, tehát lassan emeli a vércukorszintet és nem lesz utána gyors vércukoresés, ami rögtön éhségérzetet vált ki. A torta alapanyagai mind természetesek, egészségesek.

A program főtámogatója, a 77 Elektronika Kft. egy különdíjat is felajánlott a "leginnovatívabb recept" elkészítőjének, ezt a díjat a Kapros túrótorta szedervelővel nyerte el, Augusztin Dóra Sarolta, az Álomsüti Cukormentes Cukrászda cukrászának műve.

Minden információt - a zsűrit, a receptet, az elkészítés módját valós idejű videóban stb. - megtaláljátok Magyarország Cukormentes Tortájáról itt!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr964710063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása