Cukkerberg

Aerob és anaerob mozgásformák kezelése

2024. január 29. - szabari.betti

bruno-nascimento-phigyugqpvu-unsplash.jpg

A rendszeres fizikai aktivitás nagyon fontos a cukorbetegség kezelésében. Nemcsak az inzulin hatékonyabb felhasználását segíti elő a szervezetben, hanem vércukorszint-csökkentő hatása is van, akár még órákkal az edzés után is. A testmozgás segít a testsúly- és a stresszkezelésben is, és összefügg a szívbetegségek alacsonyabb kockázatával.

Tovább

Higiénia és diabétesz - alapvető tippek

istockphoto-1449523569-612x612.jpg

A vércukorszint szabályozása, a rendszeres testmozgás, a kiegyensúlyozott étrend és a rendszeres szűrések mind fontosak az egészséged szempontjából, különösen akkor, ha cukorbetegséggel élsz együtt. De várjunk csak, nem hiányzik valami ebből a listából? Valóban… ez a higiénia! A higiéniát gyakran figyelmen kívül hagyjuk, ha az egészség-megóvásra gondolunk, de ennek megőrzése létfontosságú az általános jólét szempontjából. 

Tovább

Érdekességek a diabétesz történelméből

istockphoto-1225091290-612x612.jpg

A történelemnek nem kell feltétlenül unalmasnak lennie! Hoztunk néhány szórakoztató tényt a cukorbetegség történetéről. Nagyon érdekes megismerni azt, hogyan fedezték fel a diabéteszt, és hogyan kezelték a kezdetekben. A cukorbetegség történetének megismerésével ráébredhetünk arra is, milyen messzire jutottunk már, ami hálássá tehet minket a csodálatos felfedezésekért, amelyek megmentették sok diabéteszes ember életét.

Tovább

Fogyás 1-es típusú diabétesszel

istockphoto-1217412949-612x612.jpg

A fogyás nagyon gyakran áll az emberek újévi fogadalmainak listájának élén. Mégis, úgy tűnhet sokak számára, hogy végül sosem változik semmi. Az 1-es típusú cukorbetegséggel (T1D) élők számára a fogyás az átlagosnál még nehezebbnek, elérhetetlennek tűnhet, de fontos tudni, hogy ez sem lehetetlen. Íme néhány tipp a kívánt testsúly eléréséhez. 

Tovább

Séta és T2D

istockphoto-1445417525-612x612.jpg

A gyaloglás az egyik legkényelmesebb mozgásforma. Különösen hasznos lehet azon 2-es típusú cukorbetegek számára, akik egyszerű és kíméletes módszereket keresnek az aktív életmódra. Ráadásul szinte bárhol és bármikor űzhető, amikor az neked megfelelő. Fontos viszont, hogy konzultálj orvosoddal, mielőtt belevágnál egy új edzéstervbe. Ő segíthet eldönteni, hogy egészségi állapotod alapján melyik terv lenne legmegfelelőbb a számodra.

Tovább

Érzelmi problémák diabéteszes gyerekeknél

istockphoto-865805190-612x612.jpg

A cukorbetegség meglehetősen nagy hatással tud lenni a gyermekek érzelmi világára. Maga a diabétesz fiziológiája is befolyásolhatja az érzéseket, csakúgy, mint a folyamatos napi, napközbeni cukorbetegség-rutin. Azonban a problémák felismerése és a megfelelő mennyiségű rugalmasság segíthet bármilyen érzelmi felfordulás kezelésében.

Tovább
süti beállítások módosítása