Cukkerberg

Nincs időd edzeni? De van.

2021. augusztus 31. - egyszerelunk

"Neked könnyű, mert mindig van időd beilleszteni az edzést a mindennapokba!" - …legyintenek sokan és már mielőtt megpróbálnák ők is, feladják… Maminti tündér szerint ez nem kifogás.

ido.jpg

Pedig nem annyira nehéz műfaj ez. Vagyis nem mindig az, és lehet okosan csinálni. Néha persze valóban igazi időzsonglőrködés az élet. A család, a munka, a baráti kapcsolatok ápolása, a háztartás és csak úgy önmagában a napok szervezése nem mindig könnyű feladat. De jó tervezéssel, és kellő elszántsággal minden sikerülhet. Hidd el! Én csak tudom.

Ezek itt mind kipróbált módszerek és saját tapasztalatok:

1) Tervezz előre

Akár saját magadnak kitalált, akár edző vagy egy applikáció segítségével készült edzéstervvel dolgozol, máris megkönnyíted a saját dolgod. Előre látod majd, hogy a héten melyik nap és milyen edzésnek kell helyet és időt találni. És hogy konkrétan mire is gondolok? Csak olyan apróságokra, hogy ha a csütörtök a hosszabb futásé? Főzz meg előre arra a napra Tervezz vele, hogy korábban kelsz, esetleg később fekszel.

2) „Logisztikázz”

El kell vinni a gyereket edzésre a város másik felébe? Ne a kocsiban ülve, telefonozva várd. Keress a közelben fitness termet, csoportos órát. Szervezzetek a környékre kispályás focimeccset a haverokkal, vagy csak húzd fel a futócipőt és sétálj, fuss amíg a gyerek is edz. Nagy élmény lesz utána megbeszélni, hogy mindketten milyen ügyesek voltatok 

3) Ismerd meg saját magad

Pacsirta vagy, akinek nem okoz gondot a korán kelés? Vagy bírod az éjszakázást? Amíg a család többi tagja még vagy már alszik, kihasználhatod az időt egy kis testmozgásra.

4) Kreativitás

Nem tudsz elszabadulni otthonról? Már vannak sportos tv csatornák, ahol egész nap különféle edzéseket adnak…nem is beszélve a videómegosztók, vagy a kifejezetten edzésre készített applikációk végtelen kínálatáról. Hidd el, hogy sokszor elég egy matrac a földre, egy jó saját testsúlyos gyakorlatsor, meg 30-45 perc arra, hogy megdolgozd a tested.
Szakad kint a jégeső és csak pont akkor tudsz a futásra időt találni? Lépcsőzz! Előny, ha 10 emeletesben laksz.  De már 4-5 lépcsőfokon is remek gyakorlatokkal lehet megdolgoztatni a lábakat.

Nincs ki vigyázzon a gyerekre amíg mozognál? Fuss babakocsival, vagy ha már nagyobb a gyerek vidd őt is. Amíg te futsz ő bringával, rollerrel mehet melletted. Vond be őt is! Lehet a „súlyzód” vagy ha már nagyobb ő is dolgozhat veled.

5) Közlekedés

Járj bringával (akár közösségi kerékpárral)/ futva dolgozni, vagy munkából haza. Ha így váltod ki az autózást / tömegközlekedést, nem csak a városnak, a környezetnek teszel jót, hanem az utazással töltött „üres” időt észrevétlenül cseréled mozgásra.

Én például így szoktam rá a rendszeres sportolásra.

6) Akard

Ha Te saját magad nem akarod, akkor nem is fogod tudni soha beilleszteni az életedbe a sportot. Más nem tudja megtenni helyetted! Ne félj! Ha okosan és ügyesen csinálod, akkor nem kell miatta semmiről sem lemondanod 

Csak találd meg a helyét és idejét. Hidd el, menni fog! 

Bátran írj, kommentelj, kérdezz tőlem. Szívesen válaszolok!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr3516675610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása