Cukkerberg

Szilvás-gesztenyés torta

2017. december 07. - szabari.betti

gesztenyes.jpg

Alább olvashatjátok a Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny 2017 főtámogatói különdíjának nyertes receptjét, Balázs Grétától.

 

 

Szilvás-gesztenyés torta

 Hozzávalók

 Gesztenyés piskóta

  • 2 tojás
  • 20 g eritrit
  • 65 g gesztenyemassza (natúr, hozzáadott cukor nélkül)
  • 2 kanál durumbúza liszt
  • 1 kk. sütőpor

Szilvamousse

  • 400 g nyers vagy fagyasztott magozott szilva
  • 100 g natúr joghurt (3% zsírtartalmú)
  • 1 tasak expressz zselatin
  • 140 g habtejszín (30%-os zsírtartalmú)
  • 2 kk.fahéj
  • 2 ek.eritrit

Csokoládé ganache

  • 50 g cukormentes étcsokoládé 70% kakaótartalom
  • 50 g habtejszín 30%-os

Szilvazselé

  • Cukormentes házi szilvalekvár (noszvaji őstermelőtől)

Elkészítés

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgájákat a gesztenyemasszával és az eritrit felével habosra keverjük. A fehérjéből egy csipet sóval és a maradék eritrittel kemény habot verünk. A két részt egybeforgatjuk, majd hozzászitáljuk a lisztet és elkeverjük. A masszát tortakarikába töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

 A szilvamousse-hoz a szilvát az eritrittel kis lángon puhára főzzük, majd turmixoljuk és szitán átpasszírozzuk. A püréhez hozzákeverjük a joghurtot és a zselatint. A tejszínből kemény habot verünk és a keverékbe forgatjuk.

 A ganache-hoz a tejszínt forrásig melegítjük, majd a csokoládéra öntjük. Simára keverjük és kihűtjük, majd habverővel habosítjuk. A csokoládéhabból kb. 14 cm átmérőjű lapot kenünk és kifagyasztjuk. A fagyott csokoládélapra kb. 0,5 cm vastag lekvárréteget kenünk, és ismét kifagyasztjuk.

 Összeállítás

A pikótára ráöntjük a mousse felét és dermedni hagyjuk. Ezután ráhelyezzük a kifagyasztott csokoládélapot és megint dermesztjük. Végül ráöntjük a mousse másik felét és egy éjszakára hűtőbe tesszük. A díszítéshez cukormentes, málnapürével színezett habcsókokat, és szőlőszemeket használtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr8413452503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása