Cukkerberg

A háziverseny-győztes: Málnás mandulás álomtorta

2015. szeptember 25. - kiskatka

A Málnás mandulás álomtorta bizonyult a legjobbnak idén a Magyarország Cukormentes Tortája Háziversenyre érkezett sütemények között! Nem "csupán" dietetikusunk szívét nyerte el kedvező kalória- és szénhidrátértékével, de a szigorú zsűri is a Málnás mandulás álomtortát találta a legfinomabbnak. A győztes, Koller-Mihóczy Mária egy Kenwood professzionális konyhai robotgépet vihetett haza.

Alább találjátok a receptet!

1_73.jpg

Málnás mandulás álomtorta hozzávalók:

Tészta:
- 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 100 g kókuszzsír
- 60 g xillit
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 1 db közepes méretű tojás
- 50 g zsírszegény kakaópor
- egy csipet só

Krém
- 300 g csökkentett zsírtartalmú mascarpone
- 2 db közepes tojás
- 50 g xillit
- 1 citrom reszelt héja (kezeletlen héjú citrom használata ajánlott)
- 1 rúd vanília kikapart belseje

Szórás és díszítés
- 50 g őrölt mandula
- 300 g friss málna (tetszés szerint helyettesíthető szederrel, áfonyával, ribizlivel)

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 170 °C-ra. A lisztet, csipet sót, sütőport összekeverjük egy edényben, hozzáadjuk a tojást, xillitet és kókuszzsírt, majd összegyúrjuk a tésztát.

Egy csatos, kb. 25 cm átmérőjű tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd egyenletesen belenyomkodjuk a tésztát és 10-15 percre berakjuk a sütőbe.

Amíg elősütjük a tésztát, összekeverjük egy tálban a krém hozzávalóit; a mascarponét, xillitet, az egész tojásokat a vaníliával és a citromhéjjal. Az elősütött tésztát meghintjük az őrölt mandula nagyobb részével, néhány szem kivételével rászórjuk a málnát, ráöntjük a krémet, majd 170 °C-on további kb. 50 percig sütjük.

Vigyázni kell, hogy a krém teteje ne süljön meg, szép fehér maradjon. Kihűlés után a maradék friss málnával és szeletelt mandulával díszítjük.

Teljes elkészítési idő: 20 perc előkészítés, 10-15 perc elősütés, 50 perc sütés

A kész tortát 16 szeletre vágjuk. Egy szelet torta kb. 187 kcal energiát és 10 g szénhidrátot tartalmaz (Soltész Erzsébet, az MDOSZ dietetikusának számítása).

A dötős sütemények receptjeit szépen sorban felpakoljuk majd ide a blogra. Addig is nézegessetek képeket a döntőről!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr877820494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása