Cukkerberg

Pumpás szépségkirálynőnk lehet!

2015. június 12. - kiskatka

Emlékeztek, hogy tavaly Miss Idaho pumpát villantott a kifutón? És hogy mekkora ívet futott és fut azóta is a #ShowMeYourPump hashtag, meg a hozzá kapcsolt kezdeményezés...? Nos, itt magyar "MissIdaho", Vanessza és az ő inzulinpumpája, egy karnyújtásnyira pedig a lehetőség, hogy berepítsük őket a Miss International Hungary szépségverseny döntőjébe!

1_71.jpg

"Vanessza vagyok, 18 éves, születésem óta 1-es típusú cukorbeteg, 12 éve pumpás. Sokaktól hallok sztereotípiákat, hogy mi nem élhetünk teljes életet, többségünk duci az inzulintól, nehezebb sikereket elérnünk, stb. Idén elérkezettnek láttam az időt arra, hogy megpróbáljam bebizonyítani az ellenkezőjét, így beneveztem a Miss International Hungary szépségkirálynő választásra, hogy megmutassam, igenis lehetséges.

Sokan kérdeztek, hogy nem félek-e, hogy hátránnyal indulok a betegségem miatt, és hogy nem szégyellem-e a betegségem. Én kikérem magamnak, nem betegségként fogom fel, hanem életformaként. Úgy gondolom, büszke lehetek magamra és rátok, mert hatalmas önkontrollal rendelkezünk a mindennapjaink során, amire sokan nem lennének képesek. Ezt szeretném képviselni ezen a versenyen. [...]

Ugye látjátok, hogy a nevezési képemen is rajta van a pumpám, Norbi. Ezt a nevet adtam neki 7 évesen, mikor megkaptam, mert mindig velem van és folyamatosan szolgálja az egészségemet, így megilleti a tisztelet, hogy nevén szólítsam. Szüleimnek is mindig mondom, hogy "anya, megyek elemet cserélni Norbiban :)"

Vanessza már most is nagyon sokat ért el, mert bekerült a legjobb 10 versenyző közé! A verseny szabályai olyanok, hogy lájkolgatni kell, mivel az első öt legtöbb lájkot gyűjtő jut tovább a döntőbe. Lájkvadászat, ez van. De a cukorbeteg közösség simán berepíti Vanesszát a döntőbe, nem igaz? Gyurmázzuk meg kicsit a magyar társadalmat, hadd képviseljen mindannyiunkat inzulinpumpás szépségkirálynő!

Ha hozzátennéd a magadét, kétszer kell lájkolnod: először a Miss International Hungary oldalt, majd Vanessza képét!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr667538064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása