Cukkerberg

Diabetes Art Day 2014

2014. február 01. - kiskatka

"Mert egy kép többet ér ezer szónál!"

Február első hétfője, azaz most hétfő ismét Diabetes Art Day. Rajzold le, formázd meg, fesd le, faragd ki, hogy mit jelent Neked a diab, majd fotózd le és töltsd fel a fotót a nagy közös albumba.

pan-angel-755ab0a890a32109e21a3961022ddac6e30a31e4.jpg
Hétfőn lesz az idei Diabetes Art Day, azaz a "Cukorbetegség és Művészet Nap" (vagy valami ilyesmi). Online kezdeményezés, melynek célja motiválni mindenkit, hogy a művészet eszközeivel kifejezhesse a saját vagy szerette cukorbetegségével kapcsolatos gondolatait, érzéseit. Cukorbetegek és nem cukorbetegek, családtagok, kicsik és nagyok megoszthatják élményeiket, érzéseiket, mindazt, ami szóval kifejezhető - és főleg ami szavakkal nem elmondható.

Az ötlet Lee Ann Hill cukorbeteg bloggertől származik, aki művészetterapeuta és 1978 óta 1-es típusú cukorbeteg. Lee Ann célja a programmal, hogy felhívja a figyelmet a cukorbetegségre és a diabétesz okozta pszichés nehézségekre, problémákra, a pozitív megküzdési módokra, azok lehetőségeire. Egyben arra biztatja a cukorbetegeket és környezetüket, hogy a művészet eszköztárával kezdjenek kommunikálni, "kibeszélni" magukból mindazt, ami esetleg szavakkal nem, vagy csak nehezen mondható el.

A részvétel egyszerű! Készíts valamilyen tárgyat, műalkotást, installációt, amiben valamilyen módon szerepel a cukorbetegség és/vagy megjelennek benne a cukorbeteg hétköznapjaid. Felhasználhatsz bármit, amit szeretnél, nincsenek szabályok! Majd fotózd le és töltsd föl hétfőn!

Ha az ónos eső miatt ma az orrod sem szeretnéd kidugni otthonról, itt a megfelelő alkalom alkotni! Nézegessétek a tavalyi galériát, túlzás nélkül egészen fantasztikus ötletek is vannak. Sőt, van gyermek-galéria is, csak és kizárólag a kicsik és fiatalok műveivel.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr575793407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása