Cukroskata szerint ezt a kakaóscsigát náluk mindenki szereti. Ha a Diabet mix keveréket használják és persze nem esznek túl sokat belőle, nem olyan vészes a szénhidráttartalma. Erre is érvényes, hogy lehet nyírfacukorral készíteni.
Hozzávalók
A tésztához:
- 25 dkg Diabet Mix linzerlisztkeverék
- 5 dkg margarin vagy vaj
- 1/2 zacskó szárított élesztő
- 3 evőkanál szorbit vagy nyírfacukor
- 2 tojássárgája
- 3 dl tej
- pár csepp vanília aroma
A töltelékhez:
- 2 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál szorbit vagy nyírfacukor
- 2 dkg margarin vagy vaj
"A tejből egy keveset félretettem, a tészta többi hozzávalóit beleszórtam a kenyérsütőgépembe, és hagytam, hogy megdagassza és megkelessze. Amikor megkelt, kivettem a gépből, vékonyra kinyújtottam, és megkentem olvasztott vajjal, majd a kakaó és édesítő keverékét egyenletesen rászórtam. Feltekertem, mint a beiglit, és ujjnyi vastag szeleteket vágtam belőle. 180 fokon megsütöttem. A félretett tejbe pár csep vaníliaaromát, és egy kiskanál édesítőt tettem, és amikor a tészta mejdnem megsült, ráöntöttem, megszórtam apróra vágott mandulával, és még pár percig sütöttem.
Pár darab maradt, ezeket folpacba csomagoltam, és betettem a mélyhűtőbe. Mikróban max. 1 perc alatt kiolvad, és olyan, mint a friss."