Cukkerberg

Vasárnap lesz Diabétesz Séta is!

2013. november 15. - kiskatka

Idén is lesz lufieregetős, közös dzsemborizós félórás séta az Egy Csepp Világnapon november 17-én, vasárnap 15 órakor a SYMA Rendezvényközpont körül. A sétát Nemzetközi Diabétesz Világnap tiszteletére rendezzük. Az eseményt idén az inzulin tömeggyártásának 90. évfordulója alkalmából a Lilly támogatja.

1_8.jpg

A sétát világszerte megrendezik egyébként a Diabétesz Világnap (november 14.) tiszteletére, és már évek óta hagyomány, hogy az Egy Csepp Világnapon is sétálhat bárki azért, hogy ezzel is csatlakozzon a cukorbetegség terjedésének megállítását célzó felhíváshoz. A félórás séta azt jelképezi, hogy napi 30 perc mozgással sokat tehet mindenki a diabétesz megelőzéséért.

Ezt talán nehéz komolyan venni, pedig tényleg így van: napi 30 perc kicsit tempósabb séta jelentősen segít az inzulinrezisztencián, általában a teljes vércukoranyagcserén. 

Idén is meglesz a plusz bulielem: mindenki kap lufit, amit aztán a séta végén együtt eresztünk szélnek. A sok lufi a levegőben jelképesen eljuttatja mindenkihez a 2013-as Diabétesz Világnap üzenetét: „Óvjuk a jövőnket!”. 

A Diabétesz Sétát idén a milliók életét megmentő inzulin tömeggyártásának 90. évfordulója alkalmából a Lilly támogatja. A jubileum méltó megünneplésére egyébként a Lilly egy különleges dokumentumregényt is megjelentetett „Áttörés. Az inzulin felfedezésének kalandos története.” címmel a Sanoma gondozásában. A könyv az Egy Csepp Világnapon, november 17-én a SYMA Rendezvényközpontban, a Lilly standján megtekinthető és megvásárolható.

Szóval: most vasárnap, 15 óra, Syma csarnok, Egy Csepp Világnap. Ott a helyed!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr295635515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása