Cukkerberg

IndyCar futamgyőzelem diabosan!

2013. augusztus 14. - kiskatka

Charlie Kimball az első hivatásos 1-es típusú cukorbeteg autóversenyző, idén augusztustól pedig az amerikai IndyCar történelmében az első diabos futamgyőztes! Nagy gratula!

969096_10152130998139966_490468129_n.jpg
Győzelem, öröm, gratuláció

Nem mindennapi látvány inzulinpent látni egy tűzálló pilótamezen: Charlie Kimball a történelem első 1-es típusú cukorbeteg versenyautó-pilótája, és immáron az első cukorbeteg futamgyőztes!

Charlie az IndyCar futamokban versenyez, amely itthon kevésbé ismert, de Amerikában nagy népszerűségnek örvend. A futamok során az autók a 350 km/h sebességet is túllépik.

9 évesen kezdett el gokartban versenyezni, de mikor 22 évesen cukorbeteg lett, elúszni látszott a gyermekkori álom. A technika és az erős szándék azonban továbblendítette a kezdeti megakadáson.

Jelenleg a futamok alatt folyamatos vércukor-monitort visel. A mért adatokat a kormány mellett kijelzőn tudja figyelemmel követni, ahogy a stáb többi tagja is kap információt, az autó többi paraméterével együtt (mint motorhőmérséklet, keréksebesség, stb.). Kulacsa két terű, így választhat, vizet vagy narancslevet szeretne inni, ha éppen kicsit leesik a vércukra. Az inzulinpen pedig a boksz egyik dolgozójának tűzálló ruhájára van felerősítve, így bármelyik kiálláskor használható.

Az aktuális szenzáció pedig: a legutóbbi augusztusi futamban Charlie futamgyőztesként ünnepelhetett!

Blogjában ezt írja rajongóinak és a cukorbeteg közösségnek: "Ha én nyertem, Ti is nyertetek!" Óriási gratula és köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr255460550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása