Cukkerberg

Elegem van, mit csináljak...?!

2013. március 13. - kiskatka

Helyzet van. És a helyzet az, hogy elegem van. Tudom, hogy a diabétesz kitartó "állatfajta", amolyan ragaszkodó típus (hogy a fene egye meg), és hogy éppen ezért vannak a fentek, meg a lentek, rossz napok, aztán jó napok, amik elmúlnak, de most akkor is: elegem van.

Hirtelen erős lett bennem a vágy, hogy lecipzározzam magamról az egészet, mint a téli kabátot, kibújjak alóla, elforduljak, szememet becsukjam, fülemet befogjam... Nem akarok a cukorbetegségemmel foglalkozni. És ahogy ezt kimondtam, úgy leszek, mint amikor valakinek azt mondják, ne gondolj az elefántra -  ha eddig nem is gondolt, most biztosan azt teszi.

Számolgatás, tippelgetés, előre gondolkodás, mérlegelés, naplóvezetés, macera, laborral időpontegyeztetés, sorbanállás, rosszul felírt recept újrafelíratása, patika-látogatás, reklamáció, begyulladt kanül, utcán szerteszét szálló tesztcsíkok, megbuggyant gyümölcslé, éjszakai hipó, nappali Somogyi, szőlőcukor a táska alján, "csak egy kicsi cukor van a limonádéban"-szivatás, meg a klasszikus "minek neked light cola, fogyózó'?", stb., stb.

Elegem van. Mit csináljak?

cukker2.jpg

fotót innen csentem

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr145132388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lolló 2013.03.13. 17:53:06

én is ugyanezt érzem. 10 éve :/

Redzsihemmond 2013.06.05. 12:48:13

Ez nálam a hétköznapok része, de vannak helyzetek, amikor extrán rühellem ezt az egészet,. Pl. elmennénk vacsorázni, és ÖTRE kell asztalt foglalni, hogy hatkor már lehessen enni. Milyen béna már. Utálom, hogy ehhez kell igazítani mindent, és egy csomóan nem értik a környezetemben, mert nem tudják a bajomat, és ugyanígy kérdezgetnek, hogy miért? És akkor jön a betanult szöveg, hogy cukorbeteg vagyok, blabla.
Az egész élet a kaja körül forog, és az idő körül, és ez egy olyan embernek, mint amilyen én vagyok, aki utál enni, egy rémálom :-((.
És ez a 13. évem ebben a "klubban".

Most találtam erre blogra, és nagyon tetszik, csak így tovább! :-)
süti beállítások módosítása