Ha nem tudod, mit főzz estére, itt egy tipp! Hortobágyi Anna, köszönjük (megint)! :)
Hozzávalók:
1 kg krumpli
1 kg csirkemell
1 dl natúr joghurt
2 dl tejföl
2 db fokhagyma(gerezd!)
5 dkg sajt(edami vagy trappista)
1 teáskanál sült csirke fűszerkeverék
só
Elkészítés:
A csirkét felszeleteljük, befűszerezzük, ráöntjük a zúzott fokhagymával elkevert joghurtot, és néhány órára állni hagyjuk. A burgonyát alaposan megmossuk, és sós vízben héjastul megfőzzük. Ha megfőtt, negyedekre vágjuk és tűzálló tálba tesszük. (Nem kell kikenni).
A tejfölt megsózzuk, ráöntjük a krumplira, megszórjuk a sajttal és forró sütőben megpirítjuk.
A bepácolt csirkét grillsütőn vagy teflonserpenyőben pirosra sütjük.
Friss salátát kínálunk mellé.Cukorbetegeknek ebből kerüljön nagyobb kupac a tányérjára, a krumpliból csak a megengedett szénhidrátmennyiségen belül fogyasszuk!
Jó étvágyat!