Folytatjuk sorozatunkat, amelyben bemutatjuk a Magyarország Cukormentes Tortája verseny idei döntőseit. Tudjátok: a győztes alkotás ünnepélyes bejelentésére augusztus elején kerül sor. A döntőt június elején, a Magyar Cukrász Ipartestület Székházában rendeztük meg.
Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa, Széchy Eszter posztja.
Csakúgy, mint a Csokoládé királyfit, a Kék Duna keringőt is a komáromi Jánoska Cukrászda két cukrásza, Sztaracsek Ádám és Szirmai Péter alkotta meg.
Ebben az esetben egy máktorta volt a cél, ehhez kerestek a fiúk ízben harmonizáló gyümölcsöt és egy olyan krémet, amiben mindez a lehető legjobban tud érvényesülni. Így került a mákolajos mákos-mandulás felvertek tetejére szederkompót és tejfölös sajtkrém mousse, a harmadik réteg zárásaként pedig egy fehércsokoládés szedres bevonó. A torta talpa ezúttal is különlegesre sikerült, a kiegészítőként használt mandula és fehércsokoládé köszön vissza itt is egy mákos mandularopogós formájában.
Összességében ezen a tortán történt a legkevesebb módosítás, így nem csoda, hogy a nevéhez hűen, ami egyébként Komáromra és egy mákfajtára történő utalás is egyben, már az első kóstolás alkalmával elérték a fiúk, hogy „keringőt járjanak az ízek a szájban”.
Sztaracsek Ádám és Szirmai Péter, a komáromi Jánoska Cukrászda cukrászai