Cukkerberg

Kék Duna Keringő: mákolaj és sajtkrém

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntősei

2022. június 29. - egyszerelunk

Folytatjuk sorozatunkat, amelyben bemutatjuk a Magyarország Cukormentes Tortája verseny idei döntőseit. Tudjátok: a győztes alkotás ünnepélyes bejelentésére augusztus elején kerül sor. A döntőt június elején, a Magyar Cukrász Ipartestület Székházában rendeztük meg.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa, Széchy Eszter posztja.

Csakúgy, mint a Csokoládé királyfit, a Kék Duna keringőt is a komáromi Jánoska Cukrászda két cukrásza, Sztaracsek Ádám és Szirmai Péter alkotta meg.

img_7178_edit_3000.jpg

Ebben az esetben egy máktorta volt a cél, ehhez kerestek a fiúk ízben harmonizáló gyümölcsöt és egy olyan krémet, amiben mindez a lehető legjobban tud érvényesülni. Így került a mákolajos mákos-mandulás felvertek tetejére szederkompót és tejfölös sajtkrém mousse, a harmadik réteg zárásaként pedig egy fehércsokoládés szedres bevonó. A torta talpa ezúttal is különlegesre sikerült, a kiegészítőként használt mandula és fehércsokoládé köszön vissza itt is egy mákos mandularopogós formájában.

Összességében ezen a tortán történt a legkevesebb módosítás, így nem csoda, hogy a nevéhez hűen, ami egyébként Komáromra és egy mákfajtára történő utalás is egyben, már az első kóstolás alkalmával elérték a fiúk, hogy „keringőt járjanak az ízek a szájban”.

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, álló emberek, sütemény és belső tér

Sztaracsek Ádám és Szirmai Péter, a komáromi Jánoska Cukrászda cukrászai

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr2417870275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása