Cukkerberg

Cukkinis muffin

2020. november 27. - szabari.betti

chocolate-1509589_1920.jpg

Fogadjátok szeretettel Erdélyi-Sipos Alíz, dietetikus, az MDOSZ főtitkárának receptjét, amely a Barabás Évivel való Egy Csepp EgészségFeszt-es "Sütemények egészségesen" beszélgetésben is elhangzott. Íme.

 

Cukkinis muffin - 12 db

Hozzávalók:

12 dkg liszt (8dkg teljes kiőrlésű liszt 4dkg fehér liszt)

3 dkg natúr kakaópor

25 dkg zsenge cukkini

0,5 dl olaj

4-5 dkg negyedelő (1:4) édesítő

4 db M-es tojás

½ csomag (6g) sütőpor

½ db kezeletlen citrom héja

A fehér és a teljes kiőrlésű lisztet és a sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport is. A felütött tojásokat habosra keverjük az édesítőszerrel, a lereszelt citromhéjjal és az olajjal együtt beleöntjük a lisztes keverékbe.  A cukkíniket megmossunk (mivel zsenge nem kell meghámozni), vékony csíkokra szeleteljük és a masszához keverjük. Ha túl sűrű, akkor egy kis krémes natúr joghurttal lazítjuk.  A masszával a 12 darabos muffin formákat (amelyeket előzőleg kibéleltünk a muffin papírokkal) megtöltjük. Előmelegített sütőben készre sütjük. 1db sütemény CH tartalma 7 gramm.

muffin-366230_1920.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr2116304864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása