Cukkerberg

Diab applikációk 3.0

2017. november 27. - szabari.betti

nursing_app_11_10_24.jpg

Elérkeztünk a diab-kezeléssel kapcsolatos applikációkról szóló cikksorozat záró számához, amelyben - a Ti kérésetekre - kizárólag magyar nyelvű alkalmazásokat mutatunk be. 

1. Dcont

A vércukormérők fejlesztésében és gyártásában nagy tapasztalattal rendelkező 77 Elektronika Kft. fejlesztette ki az appot, amely segít a cukorbetegeknek kézben tartani vércukorszintjüket, szénhidrát bevitelüket és inzulinterápiájukat is. A szintén a gyártótól származó okos vércukormérővel Bluetooth kapcsolaton keresztül azonnal és automatikusan rögzíthetjük adatainkat az alkalmazásban. Emellett beírhatjuk az elfogyasztott szénhidrát mennyiségeket és az inzulin egységek számát, valamint azt is, mikor végzünk valamilyen fizikai aktivitást. Tulajdonképpen mindent egy helyen naplózhatunk, ami hatással lehet a szénhidrát anyagcserénkre. A bevitt adatokból diagramokat és táblázatokat generál a program, segítve a trendek megállapítását mind a betegnek, mind a kezelőorvosnak. A Dcont alkalmazás Androidos okostelefonokra érhető el. 

Hasznos: 8/10

Felhasználóbarát: 7/10

Szórakoztató: 6/10

Design: 8/10

47ff0609e7fc22033178899307974dec.jpg

2. Diabétesz Kontroll Program

Az Android és Ios platformon is elérhető alkalmazás elsősorban 2-es típusú diabéteszeseknek szól. Ennek segítségével bármikor rögzíthetjük vércukor értékeinket, valamint ha regisztrálunk, az appon keresztül különböző kedvezményes kuponokhoz juthatunk, amelyek a cukorbetegek számára hasznos termékeket kínáló webshopban válthatók be. A programban elérhető gyógyszer-, recept- és szűrővizsgálat funkció, továbbá havonta frissülő cikkeket, hasznos tanácsokat olvashatunk, személyre szabott témákat kérhetünk. A Diabétesz Kontroll Program legfőbb célja, hogy segítséget nyújtson a frissen diagnosztizált 2-es típusú cukorbetegeknek és családtagjaiknak.

Hasznos: 9/10

Felhasználóbarát: 7/10

Szórakoztató: 5/10

Design: 8/10

 diabetesz_kp_pr_kep2.jpg

3. Diabetes:M

Ez a szintén magyar nyelvű alkalmazás minden, a cukorbetegség menedzseléséhez szükséges funkcióval rendelkezik, illetve tápanyagtáblázat is található benne. Ezen kívül naplózási lehetőség is van benne: rögzíthetjük vércukor értékeinket, szénhidrát mennyiségeinket, inzulinunkat, sőt, a beadás helyét is. Készíthetünk statisztikai elemzést a bevitt adatokból, és különböző emlékeztetőket is beállíthatunk.

Hasznos: 7/10

Felhasználóbarát: 6/10

Szórakoztató: 5/10

Design: 6/10

  

4. Laborom

Ez az alkalmazás nem csak cukorbetegek életét könnyítheti meg: más krónikus betegségben szenvedők is hasznát vehetik, hiszen minden mérést, eredményt, egészségügyi adatot rögzíthetnek a programban. Könnyen számíthatunk testtömegindexet a testmagasságunk és a súlyunk megadásával, de bevihetjük vérnyomás - és vércukorméréseink eredményeit, a laborleleteket és a szedett gyógyszerek mennyiségét is. Segít rendszerezni napi méréseinket, adagjainkat. Az applikációval létrehozhatunk egy virtuális betegkartont, amelyben nem csak az aktuális, de a korábbi eredményeket is rögzíthetjük.  Ios-re és Androidra is elérhető.

Hasznos: 9/10

Felhasználóbarát: 6/10

Szórakoztató: 6/10

Design: 7/10

 laborom.png

5. DietOn

A "záró-app" nem csak a cukorbetegek, de a diétázó, sportoló vagy egészségtudatos életmódot élő sorstársak számára is ajánlott, hiszen a program által adott javaslatok segíthetnek a testsúly csökkentésében. Ez az alkalmazás lehetővé teszi a korábban bevitt adatok és eredmények egyéni intelligens elemzését, és ezek tanulságait alkalmazni tudjuk a jövőbeli hibák elkerülésében. Azonnal elemezhetjük, és grafikonon megjeleníthetjük a vércukor-, étkezési- és egyéb adatokat, amelyeket ugyanakkor kezelőorvosunkkal is megoszthatunk. Aktívan sportolóknak is rendkívül hasznos lehet az applikáció, hiszen az alacsony vércukorszint esélye náluk is fennáll. Számukra az edzések naplózása mellett a szénhidrát számítás ugyanolyan fontos lehet. A DietOn a bevitt adatok alapján képes inzulin korrekciókat javasolni, amennyiben szükséges, és az esetleges fizikai aktivitás hatását is figyelembe veszi. Ezen kívül étel-élelmiszer adatbázist tartalmaz, amely jelentősen megkönnyíti a diétát. A DietOn jelenleg Android és Windows Phone8 okostelefonokon elérhető.

Hasznos: 8/10

Felhasználóbarát: 7/10

Szórakoztató: 7/10

Design: 9/10

9_4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr8813394421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kerhenrik 2017.12.22. 10:01:17

a DKP programot használom, szerintem hasznos app, de a honlapjuk is. az Accu-Chek mérőm kapcsán jutottam el hozzájuk, amit szintén csak ajánlani tudok
süti beállítások módosítása