Cukkerberg

Hibás GlucaGen Hypokitek a piacon!

2016. szeptember 07. - kiskatka

Gyártási hiba miatt kivonnak a forgalomból egyes sorozatszámmal rendelkező GlucaGen kiteket, mert pont akkor esnek szét, amikor nagyon nem kellene. Ha van otthon, ellenőrizzétek a gyártási számot, a hibás darabokat a patikákban kicserélik!

glucagon-kit.jpg

A hatóság közleménye szerint a GlucaGen 1 mg HypoKit por és oldószer oldatos injekcióhoz (OGYI-T-4523/01) elnevezésű gyógyszer FS6X539 és FS6X909 gyártási számú tételeit vonják ki a forgalomból és hívják vissza a betegektől.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) kedden adott ki közleményt a visszahívásről.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja azért kezdeményezte a tételek kivonását, mert azoknál egyes fecskendőkről leválik az injekciós tű, és így nem lehet előírásszerűen alkalmazni azokat (azaz rendesen beadni).

A GlucaGen HypoKit az inzulinnal kezelt cukorbeteg gyermekek és felnőttek sürgősségi ellátására való, életmentő készítmény. Akkor alkalmazzák, amikor a nagyon alacsony vércukorszint miatt a beteg elveszíti az eszméletét és már nem képes cukrot enni. A GlucaGen injekciót beadva a vércukrszint rendeződik és az életveszély elhárul. Itt egy videó, miről beszélünk és hogy kell vészhelyzetben használni.

A gyógyszerbiztonságért felelős hatóság arra hívja fel a figyelmet, ellenőrizzétek a gyártási számot a gyógyszer csomagolásán, és ha az megegyezik az érintett tételekkel, akkor haladéktalanul vigyétek vissza a gyógyszertárba, ahol kicserélik egy hibátlanul alkalmazható készítményre.

Ha nem a megadott gyártási számú lapul a táskádban vagy a hűtődben, akkor aggodalomra semmi ok, minden egyéb sorozatszámú kit működni fog.

FRISSÍTÉS: A tapasztalatok alapján legnagyobb eséllyel abban a patikában tudod kicseréltetni a rossz kitet, amelyikben eredetileg kiváltottad a receptet.

(OGYÉI hivatalos híradás, MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr1211684129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása