Cukkerberg

Mesekönyv a cukorbeteg gyerekekért!

2013. március 14. - kiskatka

Jön, jön! Áprilisban mesekönyvvel rukkolunk elő a cukorbeteg gyermekekért! A "Szárnyak és paták" Finy Petra meséje, az illusztrációkat Herbszt Laci készíti és a Kolibri Kiadó közreműködésével jelenik meg. A könyv nem a cukorbetegségről szól – egy igazi mese! –, de egyik mellékszereplője, Glu, cukorbeteg kisfiú. A célunk, hogy a történeten keresztül mindenkihez közelebb hozzuk a cukorbeteg gyerekek hétköznapjait, ezzel pedig segítsük eloszlatni a tévhiteket és csökkentsük a diszkriminációt.

644368_505609289485088_1458170452_n.jpg

A "Szárnyak és paták" című könyv nem a cukorbetegségről szól, de a történet egyik mellékszereplője, Glu cukorbeteg - akit ez egyáltalán nem gátol abban, hogy megvalósítsa álmait. A fantasztikus feltaláló kisfiú korántsem visszafogott, amikor csibészségről, versenyszellemről, amolyan "kissrácos" dolgokról van szó, miközben a rendszeres vércukormérés és inzulinbeadás is természetes részei mindennapjainak.

Glu történetén keresztül reményeink szerint érthetőbbé és jobban átélhetőbbé válik, mit jelent gyermekkorban a diabétesz. Bízunk abban, hogy minden cukorbeteg kisgyerek számára élményt jelentenek majd Glu kalandjai, miközben a könyvvel MINDEN gyerekes családhoz szólni szeretnénk. Célunk, hogy segítsük az elfogadást, eloszlassuk a tévhiteket, de egyben az is, hogy felhívjuk a figyelmet a gyermekek körében (is) egyre terjedő cukorbetegségre.

A történet Patagónia felhővárosában játszódik, a “pegaurok” csodás világában, ahonnan Pego, a mese főhőse egy nap aránytalanul apró szárnyai miatt lezuhan az emberek világába. Vajon visszarepülhet majd Pego a sajátjai közé? Pego a nővérével, Gigivel, és a két “embergyerekkel”, Glendával és Gluval egy sor kalandon esik át, hogy aztán a még lehetetlen dolgok is megoldódjanak kitartással és a barátság erejével.

Az 5 év feletti gyermekeknek szóló könyv szándékunk szerint eljut majd nagyon sok óvodába és iskolába is, miközben online felületeinken tájékoztató anyagokat, információs segédleteket is elérhetővé teszünk a gyermekkori cukorbetegségről, lehetőség szerint segítve ezzel a kicsik óvodai integrációját.

És ez még nem minden: a könyvet a Proton Színház kelti életre Rába Roland rendezésében! A társulat a történet alapján egy interaktív mesés játékot visz színre, amely a könyvbemutatón és a Nemzetközi Könyvfesztiválon mutatkozik be. A Proton Színház Mundruczó Kornél film- és színházi rendező színházi munkáinak bázisa; egy lehetőségekkel teli virtuális játszótér. A színház hitvallása: kreatív tagok és művészi és szociális projektek együtthatása, a cél pedig egy élhetőbb világ megteremtése.

Nagyon szeretjük ezt a projektet, rengeteget is dolgoztunk vele, fogadjátok olyan szeretettel, amilyen lelkesedéssel mi ügyködtünk rajta!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr195134242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása