Cukkerberg

Spárgás epersaláta csirkenyárssal

2012. június 02. - katona_évi

Na egy igazi szombati finomság! Menjetek egyet futni, úszni, kirándulni, aztán egy jó kis saláta - tökéletes lesz! :) A receptet Béres Andrea küldte - köszönjük! :)

Tovább

Cukorbetegség + sport

A fáma szerint a cukorbetegség kezelésének 3 pillére van: inzulin/gyógyszer, diéta és sport (plusz orvosi felügyelet, hogy a pillérek szilárdak legyenek). Egyik sincs meg a másik nélkül és igazán jó cukoranyagcsere csak mindhárom egyensúlyba hozásával lehetséges. Mégis, valahogy a sportról nem sok szó esik... Sőt, van olyan is, hogy a cukorbeteg gyereket felmentik tesióráról.

Hogy a dolgok végére járjunk, egy 13 éves cukorbeteg és hokis fiú édesanyjával, Zsuzsával (alias Sportos Cukorbeteg) összefogtunk és amit kiderítünk, megosztjuk Veletek! Először is: mire jó a sport? Zsuzsa bevezető posztját olvashatjátok a továbbiakban.

sport_842948_76974.jpg

fotó innen

Tovább

Zabkeksz Andreától

Ismét egy szuper kis recept Farkasné Béres Andreától - köszönjük!

"Nagy zabpehely fogyasztók vagyunk. Reggelire, joghurtba, sütibe, kekszhez, panírozni, kenyérbe, kiflibe... Nagyon finom! El tudom képzelni csokival csepegtetve is, de ez így is
tökéletes.

Vigyázzatok a kezetekre, amikor leszeditek a tepsiről, mert frissen még forró és puha!

Tovább

A Nagy Zérók

Ha ma már arra vetemedtünk, hogy a cukkinit citromkrémnek álcázzuk, akkor legyen kutyaharapás szőrével: itt a sörnek álcázott üditőital! Vagy valami olyasmi...

A mai lazulós program keretében jött velem szembe a Borsodi Zero, mely messziről hirdeti, hogy hozzáadott cukrot nem tartalmaz - mert a többi igen? - és egyébként kísértetiesen hasonlít a Soproni Zero sörökre, melyekben viszont alkohol nincs. Szóval legyél cukorbeteg vagy vezess autó, jó ha alaposan megnézed, mit veszel le a polcról, messziről ugyanis nincs sok különbség a dobozok közt.

borsodi_soproni_zero_blog.jpgfotó innen

Tovább

Citrus muffin csalafinta citromkrémmel

Újabb ínycsiklandó recept Annától, lazulós szabadnapra! A citromkrém cukkiniből van - ezért csalafinta -, cukkinit utáló férjek és gyermekek számára tökéletes, hiszen az ízén egyáltalán nem érezni. És már alig várjuk, milyen lesz a recept végén beígért továbbfejlesztett változat, azaz a citromos joghurtfagyi...!

hab_1.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása