Cukkerberg

Spárgás epersaláta csirkenyárssal

2012. június 02. - katona_évi

Na egy igazi szombati finomság! Menjetek egyet futni, úszni, kirándulni, aztán egy jó kis saláta - tökéletes lesz! :) A receptet Béres Andrea küldte - köszönjük! :)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg eper
  • 1 csomag friss zöld spárga
  • 1 csomag salátakeverék(jégsaláta nélküli)
  • olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • frissen facsart citromlé

A nyársakhoz:

  • 2 csirkemell kockára vágva
  • csirke fűszerkeverék
  • szeletelt bacon
  • 1 cukkini
  • koktélparadicsom
     

A salátához az epret szeletekre vágjuk, A spárgát megmossuk és ahol engedi, hogy letörjük, ott elpattintjuk. (Elvileg ott már fás a spárga, de azt se kell kidobni: zöldségekkel alaplevet főzhetünk belőle, mondjuk rizottóhoz!) A spárgát gőz fölött megpároljuk, majd jeges vízbe dobjuk.

A sót, borsot, olajat, citromlevet összekeverjük, mehet bele a lecsepegtetett
spárga, saláta és eper szeletek. Összeforgatjuk és behűtjük.

A csirkenyársakhoz a befűszerezett csirkedarabokat baconbe tekerjük, és a fél karikára vágott cukkinivel felváltva nyársra húzzuk. A végére paradicsomot teszünk. Felfon serpenyőben kevés olajon vagy grillen, faszén felett megsütjük.

Szénhidrátértékek: gyakorlatilag csak az epernek van érdemben CH értéke, a többi összetevőnek alig-alig (spárga, saláta, cukkini, paradicsom). Fogyasztástól függ, hogy kell-e egyáltalán számolni - leginkább elhanyagolható mennyiség.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr264560596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása