Na egy igazi szombati finomság! Menjetek egyet futni, úszni, kirándulni, aztán egy jó kis saláta - tökéletes lesz! :) A receptet Béres Andrea küldte - köszönjük! :)
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg eper
- 1 csomag friss zöld spárga
- 1 csomag salátakeverék(jégsaláta nélküli)
- só
- olívaolaj
- frissen őrölt bors
- frissen facsart citromlé
A nyársakhoz:
- 2 csirkemell kockára vágva
- csirke fűszerkeverék
- szeletelt bacon
- 1 cukkini
- koktélparadicsom
A salátához az epret szeletekre vágjuk, A spárgát megmossuk és ahol engedi, hogy letörjük, ott elpattintjuk. (Elvileg ott már fás a spárga, de azt se kell kidobni: zöldségekkel alaplevet főzhetünk belőle, mondjuk rizottóhoz!) A spárgát gőz fölött megpároljuk, majd jeges vízbe dobjuk.
A sót, borsot, olajat, citromlevet összekeverjük, mehet bele a lecsepegtetett
spárga, saláta és eper szeletek. Összeforgatjuk és behűtjük.
A csirkenyársakhoz a befűszerezett csirkedarabokat baconbe tekerjük, és a fél karikára vágott cukkinivel felváltva nyársra húzzuk. A végére paradicsomot teszünk. Felfon serpenyőben kevés olajon vagy grillen, faszén felett megsütjük.
Szénhidrátértékek: gyakorlatilag csak az epernek van érdemben CH értéke, a többi összetevőnek alig-alig (spárga, saláta, cukkini, paradicsom). Fogyasztástól függ, hogy kell-e egyáltalán számolni - leginkább elhanyagolható mennyiség.