Ismét egy szuper kis recept Farkasné Béres Andreától - köszönjük!
"Nagy zabpehely fogyasztók vagyunk. Reggelire, joghurtba, sütibe, kekszhez, panírozni, kenyérbe, kiflibe... Nagyon finom! El tudom képzelni csokival csepegtetve is, de ez így is
tökéletes.
Vigyázzatok a kezetekre, amikor leszeditek a tepsiről, mert frissen még forró és puha!
Hozzávalók:
- 7,5 dkg zabpehely
- 5 dkg egész dió
- 10 dkg vaj
- 12 dkg liszt (nálam Zéró 6: 8 dkg, plusz 4 dkg sütőliszt - de természetesen sima lisztből is készíthető)
- 1 tojás
- 3 ek cukor (nálam nyírfacukor)
- 1 késhegynyi fahéj
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna és sütőpor
A diót, pelyhet megpirítottam és egy zacskóba téve kloffolóval kicsit
megtörtem. A többi hozzávalóval összegyúrtam és pihenni hagytam. Golyókat
formáztam és kilapítottam.
15 percig sült kb 200 fokon. 16 db lett nekem."