Cukkerberg

Last minute ajándék

2012. december 20. - kiskatka

Last minute, házilag készíthető ajándék cukorbeteg ismerősödnek: "Ez mind velem történ!"-csupor azokra a napokra, mikor a diabétesszel igazán teliszalad a hócipőnk!

memory-jar-2_1.jpgfotó

A cukorbetegség olyan makacs fajta: mindig veled van és valahogy mindig akkor a legnehezebb, amikor minden más is problémás. Hullámhegyek és hullámvölgyek váltják egymást, kinek nagyobb, kinek kisebb, de kivétel nélkül mindenkinek vannak "Ide nekem az oroszlánt is!" szuper és amolyan "Na, most aztán betelt a pohár!" vacak napjai egyaránt. Szerintem nincs ezzel gond, viszont nem árt felvértezni magunkat a vacak napokra - ebben segíthet cukorbeteg ismerősödnek egy "Ez mind velem történt!"-csupor!

Az "Ez mind velem történt!" csupor egy nagy és öblös üveg, amibe gyűjteni lehet minden pozitív élményt, ami a tulajdonosával történik. Minden jó dolog a bödönbe való, amire emlékezni érdemes! Események, találkozások, idézetek, mosolyok, üzenetek, sms-ek, emailek, telefonszámok, bármi! Csak egy dolgot kell tenni, mindent felírni egy papírdarabra és beledobni a bödönbe. Ha pedig épp rossz napja van a bödön tulajdonosának, húzhat a papírok közül és mazsolázhat az erőt adó emlékek, üzenetek közül. Szerintem nincs olyan ember, akinek ne lenne jobb kedve, ha kicsit elmélázhat a jó emlékei között!

Az a jó, ha a bödön átlátszó, mondjuk a padláson lapuló öreg dunsztosüveg vagy kovászosuborkás csupor tökéletes. Meg lehet bolondítani üvegfestékkel, de a tuti az, ha a papírok is színesek, meg adunk hozzá színes filcet, tollat, így az üzenetek is ezer színben fognak pompázni. Az üveg lehet személyre szabott, de akár családi is.

Ha pedig valaki azt gondolja, manapság ilyen üveget megtölteni nem lehet, ajánlom figyelmébe Dr. Olafsson Károly Placid OSB, azaz Placid atya túlélés szabályait és történeteit. Placid atyát nem sokkal felszentelése után munkatáborba hurcolták (akkor ilyen volt a rendszer), ahol önmagában és rabtársaiban tartotta évekig a lelket a túlélés négy szabálya segítségével. Az egyik szabály: keresni kell az élet apró örömeit. A keresgélést olyannyira komolyan vették, hogy még olimpiát is rendeztek, az olimpiai bajnok pedig az lett, aki a legtöbb pozitív dolgot találta meg a gulágéletben egy adott napon. Kőkemény versengés volt és a bajnok 17 jó dolgot tudott felsorolni. A gulágon.

Nincs az a csupor, ami ne tudna megtelni és milyen jó érzés a színes-szagos tömött csuporra még ránézni is! És ha jobban belegondolok, nem is annyira csak cukorbetegeknek való ajándék ez, bárkinek jól jön!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr204974444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása