Cukkerberg

Kakaós piskótatekercs epres-málnás tejszínnel töltve a'la Anna

2012. július 18. - kiskatka

A csokoládés joghurttortához hasonló tésztából készült piskóta, eperrel, málnával, de akár szederrel is jó. Nyami.

blogra2.jpg

Hozzávalók:

  • 12 dkg diabetikus liszt (pl. Graham liszt szénhidrát: 69,4g x 1,2 = 83,3g)
  • 3 dkg kakaó por (szénhidrát: 32,4g x 0,3 = 9,7g)
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 10 dkg nyírfacukor (szénhidrát: 50g x 1 = 50g)
  • csipetnyi só
  • 6 tojás
  • 150 g joghurt (szénhidrát: 4g x 1,5 = 6g)
  • 1,5 dl olaj
  • 150 g eper (szénhidrát: 7,2 x 1,5 = 10,8g)
  • 100 g málna (szénhidrát: 5,4 x 1 = 5,4g)
  • 200 ml tejszín (szénhidrát: 4,3g x 2 = 8,6g)
  • 1,5 tk zselatin
  • folyékony édesítő ízlés szerint.

Szénhidrátmennyiség összesen: ~174g

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Szitáljuk egy tálba a lisztet, a kakaót, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát. Keverjük hozzá az olajat és a 150 g joghurtot.

Válasszuk szét a tojásokat. A nyírfacukor kétharmadát adjuk a sárgájához, a többit a fehérjéhez.

A fehérjéből verjünk kemény habot, a sárgáját pedig addig keverjük, amíg a cukor teljesen felolvad és a tojás kifehéredik. A lisztes keverékhez először keverjük hozzá a cukros tojás sárgáját, majd óvatosan forgassuk bele a tojáshabot.

Egy gáztepsi alját béleljük ki sütőpapírral és öntsük bele a tésztát. Toljuk az előmelegített sütőbe és kb. 20 perc alatt süssük készre. Ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert összeesik!!!

Amikor langyosra hűlt, húzzuk le róla a sütőpapírt és fektessük egy benedvesített konyharuhára, majd azzal együtt tekerjük fel. Így hagyjuk teljesen kihűlni.

Addig a jól lehűtött tejszínt a habfixálóval és ízlés szerinti édesítővel verjük kemény habbá. A zselatint oldjuk fel fél dl meleg vízben és állandóan kevergetve forraljuk fel. Amikor kicsit lehűlt, vegyünk ki a tejszínből néhány kanállal, és ezzel keverjük el, majd ezt forgassuk össze a többi habbal. Így jobban eloszlik a zselatin. Forgassuk bele a kockákra vágott epret és a málnát.

A piskótát óvatosan hajtsuk ki, távolítsuk el a konyharuhát, töltsük meg a krémmel és újra tekerjük fel. Csomagoljuk alufóliába vagy folpackba, hogy megtartsa a formáját és tegyük néhány órára a hűtőbe dermedni.

A megadott szénhidrátmennyiségek csak irányértékek, a konkrét mennyiség nagyban függ a felhasznált alapanyagoktól - kérlek mindig számolj utána, ellenőrizd.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr14662576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása