Cukkerberg

Csokoládés joghurttorta friss gyümölcsökkel

2012. június 27. - kiskatka

Friss süteményötlet idénygyümölcsökkel Annától!

süti2.jpg

Hozzávalók:

  • 12 dkg diabetikus liszt (pl. Diabet-Mix 58g x 1,2 = ~70g)
  • 3 dkg kakaó por (32g x 0,3 = ~10g)
  • 1 tk sütőpor (pl. Dr Oetker 20g x 0,12 = 2g, elhanyagolható)
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 10 dkg nyírfacukor (50g x 1 = 50g)
  • csipetnyi só
  • 6 tojás
  • 150 g joghurt (5g x 1,5 = 7,5g)
  • 1 dl olaj

A tészta szénhidráttartalma: 137,5g

A tetejére:

  • 400 ml habtejszín (3g x 4 = 12g)
  • 200 ml natúr joghurt (5g x 2 = 10g)
  • 400 ml görög joghurt (5g x 4 = 20g)
  • 3 ek folyékony édesítő
  • 5 tk zselatin (elhanyagolható)
  • 1 vanília rúd kikapart belseje
  • 3 dkg csokoládé pasztilla, min. 75% kakaó tartalmú (pl Lindt 70% feketecsoki 17g x 0,3 = 5,1g)
  • 20 dkg ribizli (7g x 2 = 14g)
  • 10 dkg sárgabarack (10,2g x 1 = 10,2g)

A felső szint szénhidráttartalma: ~70g, a tésztával együtt összesen: ~210g

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Szitáljuk egy tálba a lisztet, a kakaót, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát. Keverjük hozzá az olajat és a 150 g joghurtot.

Válasszuk szét a tojásokat. A nyírfacukor kétharmadát adjuk a sárgájához, a többit a fehérjéhez. A fehérjéből verjünk kemény habot, a sárgáját pedig addig keverjük, amíg a cukor teljesen felolvad és a tojás kifehéredik.

A lisztes keverékhez először keverjük hozzá a nyírfacukros tojás sárgáját, majd óvatosan forgassuk bele a tojáshabot. Egy 25*35 cm-es tepsi alját béleljük ki sütőpapírral és öntsük bele a tésztát. Toljuk az előmelegített sütőbe és 35 perc alatt süssük készre. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Addig keverjük össze a kétféle joghurtot és a folyékony édesítőt. A jól lehűtött tejszínt verjük habbá a vaníliával és forgassuk a joghurtba. A zselatint oldjuk fel fél dl meleg vízben és állandóan kevergetve forraljuk fel. Amikor kicsit lehűlt, vegyünk ki a tejszínes joghurtból néhány kanállal, és ezzel keverjük el, majd ezt forgassuk össze a többi krémmel. Így jobban eloszlik a zselatin. Simítsuk a tortalap tetejére. Szórjuk a tetejére a ribizlit, a felszeletelt sárgabarackot és a csokoládé pasztillákat. Néhány órára tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

A szénhidrátértékek tájékoztató jellegűek és a használt alapanyagoktól függően nagyban változhat (pl gyümölcsök vagy a liszt leginkább). Kérlek mindig számolj utána, ellenőrizd a konkrét értékeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr1004602684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása