Cukkerberg

Eleged van?

2012. június 17. - kiskatka

A cukorbetegség kezelhető, cukorbetegséggel lehet élni - mást sem hallunk és mást sem szajkózunk mi magunk is. Közben pedig mutatjuk kifelé, hogy persze, így van, nézz rám, meg sem kottyan! Hogy ne lássák a munkahelyen, hogy ne terheljük a családot, vagy mert igazából nincs is, akit ezzel terhelhetnénk, meg minek is, úgysincs mit csinálni, csak élni a mindennapokat és mert egyébként mindenki másnak is megvan a maga baja...

Belül pedig mégiscsak nehéz. Mert 24/7 "ügyelet", figyelem, számolgatás, centizés és óraleselgetés, mit ettem, mit csináltam, mennyi inzulint adtam, milyen a vércukrom, milyen volt és milyen lesz, stb., miközben a játék tétje maga az élet. Fárasztó ez a javából, így nem csoda, ha időről időre betelik a pohár. Ha pedig betelik a pohár, a szőnyeg alá söprés helyett nagyon kell, hogy tudjunk valahonnan erőt meríteni. Barátoktól, családtagoktól, lazulós tevékenységből, bárhonnan. Vagy zenéből.

Diabetes toplista, a fáradt gőz kieresztésére, a Diabetes Daily után szabadon.

szivas.jpg

fotó innen

1. Matrix Soundtrack: mert látjuk, milyen mély a nyúl ürege. És mert az élet nem fenékig tejfel, miközben soha ne mondd, hogy soha, és persze teher alatt nő a pálma. Hogy a fene egye, aki ezt a sok okosságokat kitalálta. Ez a dráma helye.

2. Enya "May it be": Enya a bőgések és az esküvők elengedhetetlen kelléke. Végy egy csipetnyi önsajnálatot, majd dobd a vulkán belsejébe, mint Frodó a gyűrűt. Nem könnyebb ezt sem elengedni.

3. The Killers "All These Things That I've Done": durvuláshoz és újraéledéshez. Mert "I got soul, but I'm not a soldier", emberek vagyunk, nem gépek.

4. Survivor "Eye of the Tiger": jó öreg Rocky-életérzés, Muhammad Ali motivációs poszterekkel megspékelve. A küzdésről, meg az önlegyőzésről, csak hogy maradjak a kliséknél.

5. Bon Jovi "it's my life": mert tényleg a mi életünk egyedül! Tekerd fel a hangerőt, a dolby-t és a mélynyomót és adj bele mindent! Kit érdekelnek a szomszédok!

És a plusz 1 joker videó: "In the jungle, the mighty jungle", megfelelő animációval. Mert az élet valahogy mégis mindig megy tovább, és néha (sokszor) pont olyan idétlen, mint ez a videó. 55 éve cukorbeteg, Joslin díjas diabos is megmondta, hogy az élettől két ajándékot kapott a túléléshez: az egyik az inzulin, a másik a humor. Ő már csak tudja, nem igaz?

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr144571919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása