Igazi könnyű nyáridéző finomság receptjét kaptuk Farkasné Béres Andreától. Egészségetekre!
Hozzávalók 4 személyre:
Krém:
-
- 250 gramm mascarpone (szénhidrát: 2g x 2,5 = 5g)
- 250 ml natúr joghurt (szénhidrát: 7g x 2,5 = 17,5g)
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg xilit (szénhidrát: 50g x 0,5 = 25g)
- 1 vanília rúd kikapart magjai
Eperszósz:
-
- 30 dkg eper (szénhidrát: 7g x 3 = 21g)
- 5 dkg xilit vagy cukor (szénhidrát: 50g x 0,5 = 25g)
- 1 ek citromlé
Teljes szénhidráttartalom: 93,5g
Elkészítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és botmixerrel összepürésítjük. Egy lábosba beleöntjük hozzá tesszük az édesítőt a citromelvet és 1 kanál zselatinnal megmelegítjük. A krémhez a mascarponét a joghurttal, reszelt citromhéjjal, vanília kikapart magjaival, édesítővel elkeverjük. A pohárba rétegezzük a 2 féle krémet és hűtőbe tesszük 2-3 órára. Tetejét megszórjuk pirított mogyoróval.
A megadott szénhidráttartalom tájékoztató jellegű, a felhasznált anyagok szénhidráttartalmától függően változhat. Kérlek mindig számolj utána.