Cukkerberg

Mennyeien finom epres pohárkrém

2012. június 13. - kiskatka

Igazi könnyű nyáridéző finomság receptjét kaptuk Farkasné Béres Andreától. Egészségetekre!

0104.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

Krém:

    • 250 gramm mascarpone (szénhidrát: 2g x 2,5 = 5g)
    • 250 ml natúr joghurt (szénhidrát: 7g x 2,5 = 17,5g)
    • 1 citrom reszelt héja
    • 5 dkg xilit (szénhidrát: 50g x 0,5 = 25g)
    • 1 vanília rúd kikapart magjai

 

Eperszósz:

    • 30 dkg eper (szénhidrát: 7g x 3 = 21g)
    • 5 dkg xilit vagy cukor (szénhidrát: 50g x 0,5 = 25g)
    • 1 ek citromlé

Teljes szénhidráttartalom: 93,5g

Elkészítés:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk és botmixerrel összepürésítjük. Egy lábosba beleöntjük hozzá tesszük az édesítőt a citromelvet és 1 kanál zselatinnal megmelegítjük. A krémhez a mascarponét a joghurttal, reszelt citromhéjjal, vanília kikapart magjaival, édesítővel elkeverjük. A pohárba rétegezzük a 2 féle krémet és hűtőbe tesszük 2-3 órára. Tetejét megszórjuk pirított mogyoróval.

A megadott szénhidráttartalom tájékoztató jellegű, a felhasznált anyagok szénhidráttartalmától függően változhat. Kérlek mindig számolj utána.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr594583512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása