Kedvenc Annánktól megint egy fantasztikus recept - ez a Floriol Gasztropárbajon is szerepelt! Köszönjük!
Hozzávalók:- 15 dkg réteslap
- 20 dkg feta sajt
- 50 dkg mirelit spenót
- 1 maréknyi petrezselyem apróra vágva
- 1 teáskanál bors
- 1 csipet só
- 1 teáskanál szerecsendió
- 0.5 dl olaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
Az olajon megfuttatjuk az összezúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a kiolvasztott spenótot. Pár percig hagyjuk rotyogni, aztán félretesszük hűlni. Amikor langyosra hűlt, belekeverjük az elhabart tojást, az elmorzsolt feta sajtot, a petrezselymet, és sózzuk, borsozzuk, őrölt szerecsendióval fűszerezzük. (A legjobb,ha frissen reszeljük bele).
Az olajjal kikenünk egy kisebb tepsit. (Én a képen látható kb. 25*25-ös tálat szoktam használni). A réteslapok felét egyesével beletesszük úgy, hogy minden lapot megkenünk olajjal. A tésztán szétterítjük a tölteléket, majd a réteslapok másik felével befedjük. (minden lapot megkenünk olajjal!) A tetejét 4 részre vágjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Igazi nyáridéző, mediterrán étel. Ráadásul szuper egészséges! Jó étvágyat!
Egy jó tanács: ha réteslappal dolgozunk, akkor nagyon fontos, hogy felhasználásig nedves konyharuhával takarjuk le őket, különben kiszáradnak és nem tudunk vele dolgozni, mert töredezni fog.