Cukkerberg

Egy kupac kukac... izé, diabos

2012. március 26. - kiskatka

Egészen pontosan egy nagy csapat diabos, akik olyan inteziven mocorognak, mint egy nagy kupac sajtkukac: ez a Team Type 1. 2-es típusúak se érezzék magukat mellőzve, van ugyanis 2-es csapat is! Jelmondatuk pedig: "Arra törekszünk, hogy hitet és inspirációt adjunk minden cukorbetegnek szerte a világon. Hisszük, hogy megfelelő étrenddel, rendszeres testmozgással és orvosi támogató háttérrel semmi sem lehetetlen."

teamtype1.jpgTeam Type 1 biciklis csapat, kizárólag cukorbeteg kerékpárosokkal

Az egész két diabos profi biciklissel kezdődött. Phil Southerland és Joe Eldridge egy versenyen találkoztak, ahol meglepődve vették észre, hogy míg az egyikük cukrot mér, a másikuk épp inzulint ad... A rácsodálkozásból barátság lett és egyre több találkozás. Rövidesen kiderült, hogy bár mindketten cukorbetegek, egészen máshogy állnak a cukibulihoz és Joe enyhén szólva lazán veszi a vércukrait. Philt ez a lazaság annyira zavarta, hogy fogadást ajánlott: az fizeti a vacsorát, akinek magasabb a cukra. 3 hónapig csak Joe fizetett. Aztán Joe kezdett belejönni, évek óta először 7% alatti HbA1c-t ért el és a vacsorát sem (mindig) ő fizette többé.

Innen az inspiráció: hiszen ezt más is megtudja csinálni! Sőt, bárki meg tudja csinálni! Bárkiből lehet akár profi sportoló is, cukorbetegség ide vagy oda. És 2005-ben megalapították a Csapatot. Van női és férfi profi biciklis csapat, utánpótlás csapat, triatlon csapat, futó csapat, csupa 1-es típusú sportolóból, valamint 2-es típusú cukorbeteg biciklis csapat. Azóta is együtt edzenek, versenyeznek (nem is akárhogy!), adományokat gyűjtenek, de ami még fontosabb, inspirálnak, motiválnak és felhívják a figyelmet a cukorbetegségre, nomeg annak kezelhető mivoltára. Akarok ilyet itthon is.

Gyere és fuss velünk most vasárnap a Vivicittán!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr324339164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása