Cukkerberg

Pöttyös Panni

2018. január 05. - szabari.betti

egycsepptorta_fektvo.jpg

 

Nagyon boldog, normoglikémiában gazdag 2018-at kívánunk mindenkinek! Az év első cikkeként fogadjátok szeretettel a tavalyi év Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesének receptjét:

PÖTTYÖS PANNI – Zazzi Cukrászda

Magyarország Cukormentes Tortája verseny 2017

 

mákos piskóta

mandulaliszt

55

g

eritrit 1.

55

g

tojássárgája

60

g

mák

55

g

tojásfehérje

150

g

eritrit 2.

20

g

vaj

20

g

pirított mák

5

g

pirított feketeszezámmag

5

g

málnagríz

30

g

 

A mandulalisztet az eritrittel habüstben elkeverni és hozzácsorgatni a tojás sárgáját.

Habosítani, keverőtálba tenni és hozzáadni a langyos, olvasztott vajat.

A tojásfehérjéből és a 2. adag eritritből tojáshabot verni.

A két masszát óvatosan összekeverni, majd hozzáadni a darált mákot és a fagyott málnagrízt.

280 g masszával kikenni a tortaformát, illetve 140 grammal a betét formáját. Megszórni enyhén pirított feketeszezám és mákszem keverékkel. 160 C fokos légkeveréses sütőben 2x12 percig sütni.

szilvabetét

felezett fagyasztott szilva

200

g

eritrit

10

g

vanilia

0,5

rúd

zselatin

6

g

 

A szilvát a vaníliával és az eritrittel puhára megpárolni, majd hozzáadni a beáztatott zselatint.

Langyosan a betét piskótára önteni. Lehetőség szerint sokkolni. Felhasználásig fagyasztóban tárolni.

málna mousse

hozzáadott cukor nélküli málnapüré

400

g

görög joghurt 10%-os

200

g

tejszín 35%-os

200

g

eritrit

100

g

citromlé

5

g

zselatin

12

g

 

A málnavelőt és a citromlét az eritrittel felmelegíteni. Hozzáadni a feláztatott zselatint. Hűlni hagyni, majd belekeverni a joghurtot és végül a tejszínhabot.

kenőcsoki

kakaóvaj

10

g

cukormentes étcsokoládé

10

g

 

Az alsó piskóta alját a keverékkel megkenni. 

díszítő „gumicukor” pöttyök

hozzáadott cukor nélküli málnavelő

25

g

eritrit

5

g

porított kakaóvaj

2,5

g

zselatin

4

g

hozzáadott cukor nélküli feketeribizli velő

25

g

eritrit

5

g

porított kakaóvaj

2,5

g

zselatin

4

g

görög joghurt10%-os

25

g

eritrit

5

g

porított kakaóvaj

2,5

g

zselatin

3

g

mák

1

g

 

A gyümölcsvelőben, vagy joghurtban feloldani a zselatint, tálba önteni, max. 40 C fokon belekeverni a kakaóvajat.

Kb. 2 mm vastagságúra kiönteni, hűteni és különböző méretű kiszúróval kiszúrni. 

fényes zselé

víz

200

g

nyílgyökérliszt

5

g

eritrit

5

g

hozzáaadott cukor nélküli málnapüré

5

g

zselatin

2

g

 

A vizet a nyílgyökérliszttel, az eritrittel és a málnapürével összefőzni és beletenni a zselatint

A fenti alapanyagokból elkészített „fényes zselé” mennyiségből kb. 50 g kerül egy tortára.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr2613551825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása