Cukkerberg

Mítoszok a diabéteszről

2022. november 18. - szabari.betti

istockphoto-831767600-170667a.jpg

Az alapítvány nevében mondhatom, hogy elkötelezettek vagyunk amellett, hogy minél több embernek segítsük megérteni a diabéteszt, amely egy krónikus betegség. Olvassátok el az alábbi gyakori kérdéseket a cukorbetegség mítoszaival kapcsolatban.

Tovább

Világnap +1

istockphoto-1300123578-612x612.jpg

Minden évben elmélkedek kicsit az életen a novemberi világnapon. Néha azon kapom magam egy kanülcsere során, hogy az inzulinos ampullát nézem, és arra gondolok, enélkül nem tudnék élni. Enélkül nem húztam volna ki közel 20 évet a diagnózis után. Ritkán agyalok ezen, de időnként hátborzongató belegondolni, hogy az életben maradásom a hűtőmben lévő inzulin mennyiségétől függ. Egy olyan dologtól függnek a mindennapjaim, ami akkor is megöl ha túl sok, és akkor is, ha túl kevés. Ez egy baromi kényes egyensúly. 

Tovább

Education to protect tomorrow, avagy diabétesz világnap 2022-ben

November 14. van, a diabétesz világnapja. Andrew Boulton professzor, a Nemzetközi Diabétesz Szövetség elnöke idén arra hívta fel a figyelmet, hogy nagyobb erőfeszítésre van szükség a cukorbetegséggel kapcsolatos edukációhoz való hozzáférés javítása érdekében. Az egészségügyi intézmények világszerte küzdenek azzal, hogy lépést tartsanak a cukorbetegek egyre növekvő számával. Jelenleg több, mint félmilliárd (!) ember él ezzel az autoimmun betegséggel, és ez a szám 2030-ra valószínűleg meghaladja majd a 640 milliót a Nemzetközi Diabétesz Szövetség (IDF) legfrissebb adatai szerint.

Tovább
süti beállítások módosítása