Cukkerberg

Kék Duna Keringő: mákolaj és sajtkrém

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntősei

2022. június 29. - egyszerelunk

Folytatjuk sorozatunkat, amelyben bemutatjuk a Magyarország Cukormentes Tortája verseny idei döntőseit. Tudjátok: a győztes alkotás ünnepélyes bejelentésére augusztus elején kerül sor. A döntőt június elején, a Magyar Cukrász Ipartestület Székházában rendeztük meg.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa, Széchy Eszter posztja.

Csakúgy, mint a Csokoládé királyfit, a Kék Duna keringőt is a komáromi Jánoska Cukrászda két cukrásza, Sztaracsek Ádám és Szirmai Péter alkotta meg.

img_7178_edit_3000.jpg

Tovább

Csokoládé királyfi: három torta egy koncepcióban

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntősei

Ma induló sorozatunkban szeretnénk bemutatni a Magyarország Cukormentes Tortája verseny idei döntőseit. A győztes alkotás ünnepélyes bejelentésére ugyan augusztus elejéig még várni kell, de nem titok, hiszen posztoltunk is róla, hogy a döntőt június 9-én a Magyar Cukrász Ipartestület Székházában rendeztük meg.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa, Széchy Eszter posztja.

Hiszünk benne, hogy mindegyik tortának helye van a pultokban és ha országszerte nem is, de a készítők műhelyében mindenképpen elérhetők lesznek, így egy országjárással egybekötve akár megrendezhetitek a saját döntőtöket is.

Elsőként lássuk a Csokoládé királyfit, ami Sztaracsek Ádám és Szirmai Péter, a komáromi Jánoska Cukrászda cukrászainak alkotása.

Tovább

Dietetikus szemmel a Magyarország Cukormentes Tortája versenyről

Most, hogy vége a #dietetikusokhete-nek, nyugodtan beszélhetünk aaa…tortákról! Aktuális cikkünkben ezúttal Széchy Eszter, az Alapítvány dietetikusa vezet be minket a kulisszák mögé.

Nem tudom, ki hogy van vele, de múltamból adódóan én gyerekkorom óta imádom az olyan dokumentumfilmeket, amelyekik egy-egy sportoló vagy csapat útját mutatják be a felkészüléstől a célversenyig. A cukrászok számára a különböző cukrászversenyeken történő részvétel, bármennyire is meglepően hangzik, hasonló fizikai, szellemi és mentális felkészülést igényel, mint a sportolóké. Nem elég a jó ötlet, azt papíron és a valóságban is ki kell dolgozni. Egy-egy torta esetében akár 20-30 sütést is jelenthet, mire végső formát önt, amire persze általában csak a rendes munkaidő (ha-ha-ha…létezik egyáltalán ilyen a vendéglátásban?!) előtt és után van lehetőség, így bírni kell a hajnalokat és az éjszakákat is. 

Tovább
süti beállítások módosítása