Cukkerberg

A szív egészsége

2022. február 23. - szabari.betti

many-people-with-type-2-diabetes-at-very-high-risk-of-fatal-heart-disease-in-10-years-1440x810.jpg

Február amúgy is a szív hónapja! Foglalkozzunk kicsit a szív- és érrendszeri betegségekkel, és ezek cukorbetegséggel való összefüggéseivel!

Tovább

Tetoválások

diabetes-kayla.jpg

Azok a cukorbetegek, akik tetoválást szeretnének, legtöbbször elgondolkodnak először azon, vajon mennyire biztonságos ez számukra. Van egy jó hírünk: egy diabéteszes is ugyanúgy "tintázhat", mint bárki más, csak bizonyos protokollt és egyes szempontokat szem előtt kell tartaniuk, hogy a lehető legjobb tetoválás készüljön el anélkül, hogy az az egészségére káros lenne.

Tovább

Első randevúk

nathan-dumlao-edulzpoksue-unsplash-scaled.jpg

Az első randevúk sokszor kicsit trükkösek, igazam van? ...Igazam van. Mi a fenét vegyek fel? Ha kedden akar látni, hétfőn még el kéne jutnom a fodrászhoz. De a fodrászom nem is dolgozik hétfőnként. Rohannom kell majd a munkában egész nap, hogy időben végezzek és el tudjak indulni, jól ki is fulladok majd, mire odaérek. Mi van, ha mégsem olyan jóképű, mint amilyennek elsőnek tűnt? Mi van, ha beképzelt lesz, vagy a kedvenc sorozata a Rém rendes család?

Tovább

Cukorbeteg versenyző a téli olimpián!

41710850_e10ffebf7a8cb52fa76876b7b6b05963_wm.jpg

Az idei téli olimpián egy 17 éves magyar snowboardos lány is részt vesz, aki azon kívül, hogy spottörténelmet ír  - hiszen ő az első magyar hódeszkás az olimpián -, 1-es típusú diabétesszel él 14 éves kora óta. Kozuback Kamilla éveken át kanadaiként versenyzett, 2021 óta indul magyar színekben. Édesapja kanadai, édesanyja magyar, és anyai nagyszüleinek tiszteletére lett belőle kanadai-magyar kettős állampolgár. Kamilla félcsőben kvalifikálta magát a 2022-es pekingi téli olimpiára.

Tovább

Stressz - miért és hogyan csökkentsd?

istock-1268669581.jpg

Mindenki átéli a stresszt élete során. Elveszíthetünk egy állást, az otthonunkat vagy szeretteinket. Váratlanul elveszíthetjük az egészségünket. Bizonyos szituációkban elakadhatunk, vagy nemkívánatos helyzetekbe kerülhetünk. A stresszel való találkozás az életünk része, de vajon mit jelent ez az 1-es típusú diabétesszel élők számára?

Tovább

Mi is az a 2-es típusú cukorbetegség?

maxresdefault_1.jpg

A 2-es típusú cukorbetegség diagnózisa sokkoló lehet sokak számára. Sokan nem jutnak hozzá a szükséges információkhoz annak érdekében, hogy megérthessék, mi történik velük, és ezáltal nem is igazán tudják, hogy mit kell tenniük. Ezt most egy gyors "alapozóval" próbáljuk meg orvosolni a 2-es típusú diabéteszről, és arról, hogy mit is jelent mindez a szervezet számára.

Tovább
süti beállítások módosítása