Cukkerberg

Tetoválások

2022. február 21. - szabari.betti

diabetes-kayla.jpg

Azok a cukorbetegek, akik tetoválást szeretnének, legtöbbször elgondolkodnak először azon, vajon mennyire biztonságos ez számukra. Van egy jó hírünk: egy diabéteszes is ugyanúgy "tintázhat", mint bárki más, csak bizonyos protokollt és egyes szempontokat szem előtt kell tartaniuk, hogy a lehető legjobb tetoválás készüljön el anélkül, hogy az az egészségére káros lenne.

 Biztonsági óvintézkedések

  • Keress egy engedéllyel rendelkező tetoválószalont, tapasztalt művészekkel!
  • Győződj meg arról, hogy a használt tű új és steril!
  • Győződj meg róla, hogy a művész két ügyfél között fertőtleníti a gépet!
  • A tintatartóknak eldobhatóknak kell lenniük.

T1D specifikus kockázatok

Gyógyulási idő: Sok tetoválóművész és orvos szerint az egyetlen kockázat a cukorbetegek számára a tetoválást illetően az a gyógyulási idővel kapcsolatos. Ha a cukorbetegség nincs megfelelően kezelve, a szervezetnek jóval hosszabb ideig tart a felépülés. Fontos, hogy megbizonyosodj arról, hogy a HbA1c szinted a normál tartományban van, mielőtt fontolóra vennéd a tetoválás-készítést.

Fertőzés: Cukorbetegségben sokkal nagyobb kockázat a fertőzésveszély a tetoválás helyén. Az A1c szinttől függetlenül nagyon fontos, hogy szorosan nyomon kövesd és figyeld a tetoválás gyógyulását. Kövesd a készítő által adott utókezelési utasításokat.

A tetoválás helyei:  Ha valakinek rosszabb a vérkeringése, és érzékenyebb a fertőzésekre, a test bizonyos területei kevésbé lehetnek alkalmasak egy tetoválás elhelyezésére. Ilyen a láb, lábszár, boka és a fenék.

Ellenőrizd a vércukorszintedet! A tetoválás méretétől és részleteitől függően az elkészítés elég sokáig tarthat. Feltétlenül vidd magaddal ehhez a vércukormérőt, az inzulinodat, és némi harapnivalót, meg persze gyorsan felszívódó szénhidrátot (szőlőcukor, gyümölcslé). Célszerű előre értesíteni a tetoválóművészt, hogy időnként vércukormérésre lesz majd szükség a munkálat során!

diabetes-vinicius.jpg

 

forrás: https://beyondtype1.org/tattoos-t1d/

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr2717592752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása