Fogadjátok szeretettel alapítványunk dietetikusának, Pető Adriennek a receptjét!
"Tiramisu dietetikus szemmel" (kedvenc receptoldalamról (streetkitchen) átalakítva a recept)
Hozzávalók:
1 nagyobb bögre (kb 3dl) kávé – instant kávéból (ha gyerek is eszik belőle, akkor koffeinmentes)
50 g xilit
4 db tojás
500 g light natúr krémsajt (vagy light mascarpone)
24 db teljes kiőrlésű babapiskóta
cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A kávét feloldjuk a forró vízben, a tojásokat pedig ketté választjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük, a tojássárgáját pedig a xilittel habosra keverjük.
Hozzáadjuk a tojássárgájához a light sajtkrémet (vagy mascarponét), majd óvatosan összeforgatjuk a tojásfehérjehabbal is.
A babapiskótákat a kávéba forgatjuk és már csak össze kell állítani a desszertünket!
Egy tálba (vagy pohárba) rétegezzünk egy kevés krémet, rá a kávés-teljes kiőrlésű babapiskótát, majd megint krémet. Ezt mindaddig ismételjük, míg meg nem telik az edényünk. A tetejét egy vékony réteg krémmel zárjuk és holland kakaóporral hintve díszítjük. Ha pohárba rétegezzük, egy nagyon elegáns pohárkrémet készíthetünk.
Idényszerűen kiegészíthető, díszíthető gyümölccsel is a desszertünk!