Cukkerberg

Erősebbek vagytok, mint hiszitek!

2020. április 18. - szabari.betti

39551925915_f5153083dc_b.jpg

Mindenkinek, aki cukorbetegséggel él, van olyan napja, amikor legszívesebben ignorálná az egészet, és elkergetné messzire a "diabétesz szörnyet" a fejéből...Különösen olyan napokon, amikor tele vagyunk más problémákkal, és úgy érezzük, mindegy mit csinálunk, sehogy sem jó.

Ha esik, akkor szakad. Bosszantó hipók, üres tartály az inzulinpumpában a legrosszabbkor, kiszakadt infúziós szerelék, a macska ellopta az ujjszúrót. Örökké tudnám sorolni. Több millió ok van arra, hogy a dolgok rossznak tűnjenek. A diabétesz nem mindig zökkenőmentes. Néha úgy érezhetjük, hogy még a csillagok állása is könnyen befolyásolhatja sikeres önmenedzselésünket.

Nézzünk szembe vele! Talán pont ezek a pillanatok, amikor levertnek és frusztráltnak érezzük magunkat, a legalkalmasabbak arra, hogy felálljunk, és a szemébe nézzünk a cukorbetegségnek, és más aspektusait is megvizsgáljuk. Annak ellenére, hogy egy zavaró társ lehet, igenis kibontakoztathatja néhány igen pozitív "mellékhatását" a közös utazásunk során. Ha hagyjuk neki.

  • Felelősség - ebből a diabétesz igényel jócskán, és segít abban, hogy gyorsabban megtanuljuk kezelni a feszültebb helyzeteket is. Ha képesek vagyunk menedzselni a cukorbetegségünket, ugyanezt meg tudjuk tenni egy keményebb munkával vagy feladattal, akár különösebb erőfeszítés nélkül.
  • Kitartás - pontosan tudjuk, hogy a diabétesz nem megy sehova, itt lesz velünk még egy jó darabig. Ez stresszes lehet, és talán nem a legboldogabb gondolat, mégis ez az igazság, amelyen változtatni nem tudunk. Legalábbis jelenleg. Tehát megtanultuk azt, hogy a diabétesz-kompatibilis életmódunk fenntartása jó nagy adag türelmet és kitartást igényel. És megtanultuk azt is, hogyan lépjünk tovább olyankor is, ha a dolgok nem úgy mennek, ahogyan mi szeretnénk. Vajon tisztában vannak vele a cukorbetegek, hogy ez mennyire értékes tulajdonság a mindennapi életben?
  • Függetlenség - nem számít, hány éves vagy, ha már néhány napnál hosszabb ideje élsz diabétesszel, biztos vagyok benne, hogy megtanultad, hogyan maradj független, hogyan oldj meg problémákat, hogyan birkózz meg a legváratlanabb dolgokkal, és hogyan kell mindezt nap, mint nap teljesíteni. Ugye így van? Ráadásul nem csak a betegség, annak ellátása is a Te kezedben van: felíratni a recepteket, kiváltani a recepteket, nyomon követni, miből mennyi van a felszerelésben, elég gyors CH-t beszerezni, utánpótolni... ez egy elég sokrétű dolog. És ne felejtsük el, hogy az élet nem csak a diabéteszről szól.

Erősebbek vagytok, mint hiszitek! A diabétesz nem ok arra, hogy a kispadon üljetek, még akkor is, ha néha bunkó veletek. Hogy is van a mondás? Ha az élet citromot ad, készíts belőle limonádét? Nos, ha az élet egy diabétesz-szörnyet küld neked, kelj fel, és játssz vele!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr7115622758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása