Diabétesz és a paleo diéta

2019. október 07. - szabari.betti

paleo_glamour_19dec17_istock-655133840_l.jpg

Hatalmas divat mostanában, de vajon cukorbetegként érdemes-e kipróbálni, alkalmazni a paleo étrendet? Milyen előnyei, és milyen veszélyei lehetnek? Erről írtunk pár sort.

Tovább

A természet ajándéka - az idei legjobb gyógynövényes

img_9768_3000_edit.jpg

Citromfű, hibiszkusz, fehérbabhéj – idén is sok izgalmas és újszerű gyógynövény összetevőt használtak a pályázók a hobbicukrászoknak kiírt Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyen, melyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2012 óta minden évben megrendez. A legjobb gyógynövényes tortáért járó Diabess-Györgytea különdíjat egy bodzás túrókrémes alkotás, A természet ajándéka torta érdemelte ki, melyet Kónya Mártonné Eta készített.

Egy szelet szénhidráttartalma 4,6 g. energiatartalma  77,8 kalória.

Tovább

Almás-diós torta: a győztes recept

almas_dios_torta.jpg

A Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny győztese a kecskeméti Puskás Hajnalka lett Almás diós tortájával. A nyertes kreáció nem tartalmaz fehér lisztet és hozzáadott cukrot, kedvező szénhidrát - és kalória értékeinek köszönhetően a cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető. A versenyre idén 30 hobbicukrász jelentkezett, a zsűri a döntőben a legjobb 10 torta közül választotta ki a legjobb édességet, mely a szakemberek szerint bármely cukrászda kínálatába bekerülhetne.

Egy szelet szénhidráttartalma 10 g,energiatartalma 217,7 kcal.

Tovább