Cukkerberg

20 kicsi szenzor

2018. október 27. - szabari.betti

kepkivagas.JPG

Nagy dolgok történnek a jótékonyságot illetően Washingtonban, San Juan kis szigetén: egy egész közösség mozgósította erőforrásaikat és kreativitásukat annak érdekében, hogy növeljék a tudatosságot és felhívják a figyelmet az 1-es típusú diabéteszre, egy olyan autoimmun betegségre, amelyre jelenleg nem létezik gyógymód.

Minden egy 11 éves Paige nevű kislánnyal kezdődött, akinek van egy Henry nevű barátja. Henry-nek vörös haja van, divatos szemüvege, és mindig vad nadrágokat hord. Henry cukorbeteg. Egy nap, Henry szülinapi partiján, sok-sok más barát társaságában Paige azt mondta: "Bárcsak én is viselhetnék egy inzulinpumpát, mint Henry, hogy megmutathassam az embereknek, hogy ő milyen menő! Ha az emberek megértenék, hogy mit is csinál egy ilyen pumpa, talán azt is megértenék, hogy mi az a diabétesz."

Szó szót követett, Paige szerzett egy demo pumpát, amit hordhatott, amihez aztán 20 másik barátjuk csatlakozott, hogy kifejezzék támogatásukat Henry felé. A fiú testvére, Rose segített mindenkire felapplikálni a felszereléseket.

paiges-power-up-2-660x463.png

"Szerintem nagyon király volt, hiszen a legtöbb gyereknek nincs tapasztalata a diabéteszről. Néhány ember szerette volna megtudni, milyen viselni egész nap egy pumpát és egy szenzort, ahogy azt Henry teszi nap, mint nap" mondta Paige. "Először furcsa volt, de nagyon hamar megszoktam őket - olyan volt, mintha lenne rajtam két matrica. Az emberek kérdezgették: Mi van a karodon? én válaszoltam, hogy ez a cukorbetegség miatt kell, és erre csak bámultak és elképedtek...de voltak olyan gyerekek, akik azt mondták, ők is akarnak ilyet."

screen-shot-2018-10-09-at-8_31_17-pm-660x422.png

 

Henry anyukája, Sara Jensen így nyilatkozott: "Nagyon hálásnak érzem magam. Ez egy nagy városban nem történt volna meg. Mindez azért van, mert szeretik Henry-t, és emiatt úgy érzem, biztonságban van. Sétálhat az utcán, és ha leesik a vércukra, az emberek gyümölcslevet adnak neki, hiszen értik, hogy mi is az a T1D. Tudom, hogy biztonságban van, és emiatt nem is érzi "másnak" magát.

screen-shot-2018-10-09-at-8_30_47-pm-660x442.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr914325605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása