Cukkerberg

Salátamánia a Kiskalász zenekartól

2016. november 05. - kiskatka

Az Egy Csepp Világnapon a gyermekekre is gondolunk, rengeteg programmal és színpadi fellépővel várjuk még a legkisebbeket is. A délelőtt egyik egészen biztosan kedvelt programja lesz a Kiskalász zenekar koncertje, a Salátamánia. Köszönjük az Eisberg támogatását!

kiskalasz-saliko_zo_s.jpeg

A Kiskalász zenekart  2009 januárjában Sántha Gábor (gitár) és Varga Bori (fúvóshangszerek) szerzőpáros alapította, Boros Attilla basszusgitáros és Mogyoró Kornél ütőhangszeres zenészbarátaikkal közösen. Az első lemezt Bartos Erika, - aki kétség kívül a mai gyermekirodalom egyik legmeghatározóbb alakja -, éppen akkor megjelenő Zsákbamacska című verseskötete ihlette. 

Eredetileg Bori és Gábor csak egy album elkészítését tervezték, de aztán annyira sikeres lett a szintén Zsákbamcska címet viselő CD, hogy ez további dalok írására inspirálta őket. Koncepciójuk lényege: megkönnyíteni a verstanulást a piciknek fülbemászó dallamokkal, fura ritmusokkal, illetve népszerűsíteni a gyerekek körében az „élő“ hangszeres zenét. A zenekar  mára már a legtöbb hazai fesztiválon megfordul és igényes, közvetlen koncertjeikkel varázsolják el a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A Kiskalász zenekar világnapi előadása, a Salátamánia nem más, mint csupa zöldség és mese. Interaktív bábos mesekoncert, amely elkalauzolja a gyerekeket a csodálatosan színes zöldségek világába. A gyerekek  találkozhatnak Gézával, a tökkel, a rosszcsont feketeretek gyerekkel, (melynek neve eleve Ede s vele lesz egy eszperente mese), Kukor-Icával és még sok más zöldségfélével. Az izgalmas előadás nem csak látványos, hanem iigazi koncertélmény is kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

A Kiskalász előadása várhatóan délelőtt 11:30-kor lesz, de még egy kis türelmet kérünk Tőletek. Jövő hét elején jövünk a végleges programmal.

Egy Csepp Világnap
November 27., BOK (SYMA) Csarnok
Gyertek, várunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr1011932627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása