Cukkerberg

Mit keres egy kutya az iskolai évkönyvben...?

2016. június 16. - kiskatka

Nem gyakran fordul elő, hogy az iskolai évkönyv fotóján a diák pórázt tartson a szájában. Kivéve, ha segítő kutyaként gazdája oldalán kijárta az iskolát, a tablófotós meg laza.

635999371775022793-screen-shot-2016-05-27-at-9_12_40-am_2533307_ver1_0.jpg

15 éves Harry Huls cukorbeteg fiú segítő kutyája, Taffy

Iskolai évkönyvek, amiket úgy utálunk kamaszként, majd megszeretünk később, a nosztalgikus, önmagunkon röhögős osztálytalálkozókon. Minden évkönyvben van néhány szemet szúró fotó, de egy egészen biztosan mindenkinek feltűnik majd a Northern Guilford iskola évkönyvében: a 15 éves Harry Huls cukorbeteg fiú segítő kutyája, Taffy.

Taffy a nap 24 órájában, folyamatosan cukorbeteg gazdája mellett van. Mivel az iskolába is mindig elkísérte, gyakorlatilag kijárta a sulit. Feladata jelezni, amennyiben Harry vércukorszintje a kritikus szint alá csökken.

A túl alacsony vércukorszintet (hipoglikémia) a legtöbb cukorbeteg időben megérzi és plusz cukrot fogyasztva elkerüli az eszméletvesztést. Vannak azonban olyan cukorbetegek, akiknek nem működik ez a hatodik érzék. Számukra jelentenek nagy segítséget a Taffyhoz hasonló jelzőkutyák. A Taffyhoz hasonló trénelt kutyusok ugyanis képesek időben jelezni gazdájuknak a közelgő vészhelyzetet, felbecsülhetetlen biztonságot adva gazdájuknak.

Egyébként nem Harry és Taffy az egyetlenek, itt van máris Tony és Bear, egy tavalyi évkönyvből:

ep-150609840_jpg_maxw_600_q_90.jpg

Ők pedig Seph és Presley. Seph Duchenne szindrómával, egy ritka izomdegenerációs betegséggel él, ezért Presley nevű kutyája mindig mellette van:

clipboard01_8.jpg

Érezzük, mennyire jó, hogy a segítő kutya nincs kitiltva a közintézményből, hanem gazdájával együtt ott lehet az iskolában. A fotó már nettó jófejség.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr658794044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása