Cukkerberg

Miss Idaho pumpát villantott

2014. július 19. - kiskatka

Ő itt Sierra Sandison, Miss Idaho. És igen, az ott egy inzulinpumpa.

3_6.jpg

Tovább

Cukor helyett - sztívia

"Magyarország Cukormentes Tortája" verseny és háziverseny süteményeinek egyik legalapvetőbb kritériuma, hogy hozzáadott cukor nélkül készüljenek a torták. Cukor helyett az ajánlott tápanyagok listájában szereplő cukorpótlókat ajánljuk, így a nyírfacukrot, az eritritet és a sztíviát. 

1_36.jpg

Tovább

Cukor helyett - eritrit

A "Magyarország Cukormentes Tortája" verseny és háziverseny süteményeinek egyik legalapvetőbb kritériuma, hogy hozzáadott cukor nélkül készüljenek a torták. Cukor helyett az ajánlott tápanyagok listájában szereplő cukorpótlókat ajánljuk. 

1_35.jpg

Tovább

Tápszer kontra diab

Egy nagy nemzetközi vizsgálat szerint a cukorbetegségre hajlamos csecsemőknél a várttal ellentétben speciális tápszer adása mellett – csakúgy, mint a tehéntejjel történő tápláláskor – is termelődnek autoantitestek a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjeivel szemben, tehát a pusztító autoimmun folyamat sajnos így is elindul.

1_32.jpg

Tovább

Milyen sütiket várunk a háziversenyre?

Milyen süteményeket várunk a „Magyarország Cukormentes Tortája” háziversenyre? Milyen szempontokat figyel a zsűri, mitől jó egy sütemény, mitől nem? Része lehet egyáltalán az egészséges étrendnek egy sütemény? Szűcs Zsuzsanna dietetikust, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének tagját kérdeztem.

tortak.jpg

A tavalyi döntősök

Tovább
süti beállítások módosítása