Cukkerberg

DiaEuro 2014

2014. május 30. - kiskatka

A Cukorbeteg Futball Európa Bajnokságon idén címvédőként vesz részt a magyar csapat. Hajrá fiúk!

1_1.png

2014. május 23-25. között a szeptemberi Európa-bajnokság helyszínén, Balatonfüreden edzőtáborozott a nemrégiben összeállt magyar cukorbeteg futsal-válogatott első, 14 fős kerete. A háromnapos edzéssorozatot követően Hevesi Tamás csapatkapitány pozitívan értékelte a játékosok teljesítményét.

„Természetesen még rengeteg munka áll előttünk, hiszen csak most kezdtük meg a felkészülést, de látva a játékosok hozzáállását, optimista vagyok. Az én célom a tavalyi siker megismétlése, az Európa-bajnoki cím megvédése a hazai közönség előtt, ezért a mostani csapatba is csak a legkiválóbb játékosok kerülhettek be a válogatókról. Néhány poszton személyi csere is történt a tavalyi bajnoki csapathoz képest, így ha továbbra is ilyen elkötelezettséggel folytatjuk a munkát, és minden jól megy, még erősebb csapattal vághatunk majd neki a kontinensbajnokságnak szeptemberben" – mondta el a cukorbetegségben szintén érintett kapitány.

A válogatott gondtalan felkészülését segíti mostantól, hogy a Cukorbeteg futsal Európa-bajnokság teljes körű hazai megrendezését és finanszírozását magára vállaló 77 Elektronika Kft. és a Sanofi Magyarország közösen létrehozták a DiaEro Egyesületet, amely szervezési és operatív feladatokat lát el. Ennek köszönhetően a magyar csapatnak csak az összeszokásra és az edzésekre kell koncentrálnia a jövőben.

Az intenzív edzőtáborokra és a felkészülési mérkőzésekre szüksége is lesz a magyar válogatottnak, hiszen a szervezők idén négy országgal több, összesen 16 ország részvételét fogadták el, mégpedig: Belgium, Portugália, Románia, Olaszország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Oroszország, Ukrajna, Bulgária, Ciprus, Horvátország, Kazahsztán, Lengyelország, Üzbegisztán és Magyarország. Továbbá még van rá esély, hogy a brazil futsal-válogatott vendégként vesz részt az Európa-bajnokságon, és bemutatkozó mérkőzést játszik a házigazda magyar csapattal.

A DiaEuro kezdeményezés célja az, hogy felhívja a figyelmet a cukorbetegség által érintettek egyre növekvő körére Európában, és hangsúlyozza: a sportban sincs helye a diszkriminációnak. A Magyar Diabetes Társaság szakmai partnerként támogatja a bajnokságot, a Diabetes újság pedig a rendezvény népszerűsítését segíti, de a Magyar Labdarúgó Szövetség is a kezdeményezés mellé állt.

Az esemény honlapját ITT találjátok, Fb oldalt pedig ITT. Kövessétek az eseményeket, szurkoljunk együtt a magyar csapatnak!

 Forrás: Weborvos

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr976236280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása