Cukkerberg

"Inzulinpumpát a játékbabámra!"

2014. február 25. - kiskatka

Miután kiderült cukorbetegsége, petíciót indított egy 11 éves amerikai kislány, hogy kedvenc játékbabájára készítsen játék inzulinpumpát a gyártó. Ha már létezik kopasz Barbie rákos gyermekeknek, miért ne lehetne cukros baba is? A petíciót itt tudod aláírni!

unnamed.jpg

A 11 éves, amerikai Anja Busse-nál három hónappal ezelőtt diagnosztizáltak 1-es típusú cukorbetegséget. A diagnózis mindig mindenki életét hirtelen kifordítja, de különösen egy kiskamasz lányét. Főleg hogy betegségének - úgymond - jól látható jele is van, mégpedig egy inzulinpumpa, amit állandóan hordani kell. Mi tagadás, sokszor kihívás egy inzulinpumpát csajos cuccokban praktikusan elrejteni, arról nem is beszélve, mennyire ufónak érzed magad a pumpáddal, ha körülötted egy árva lélek sincs, aki hasonló cipőben járna.

Hogy elszigetelődését, másságát oldja, kedvenc játékbabájára inzulinpumpát szeretne a gyártótól, meg hozzá mindenféle kiegészítőt, vércukormérőt, ujjbegyszúrót. Hogy a baba olyan legyen, mint ő, ezzel segítve önmagát, meg egyébként még jó pár diabos gyereket szerte a világon.

Anja petíciót indított az interneten a babáért, amihez bárki csatlakozhat. A petíciót eddig 2100-an írták alá virtuálisan, de a cél, a legalább 150 000 aláírás még odébb van. Elkél tehát a segítség.

Akinek pedig szimpatikus az ötlet, kis energiabefektetéssel tud gyártani házilag diabos Barbie babát, hasonló célokra. Én magam pedig nagyon várom, hogy Jerry medve, a legbrilliánsabb játszva tanulós eszköz széles körben elterjedjen egyszer és addig is felnézek az amerikaiakra, a kiállásukra, a tenni akarásukra, a kezdeményező készségükre. 

"To: Mattel 
Jean McKenzie, Executive Vice President of American Girl 
Please make an insulin pump and diabetic accessories for American Girl dolls. It would mean a lot to thousands of girls with diabetes.
Sincerely, 

[Your name]"

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr555831884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása