Dübörög a lekvár- és kompótfőző szezon, amikor felmerül a kérdés: hogyan különböztessük meg egyértelműen a diabetikus, cukor hozzáadása nélkül készült finomságot a cukrostól? Nálunk a szigszalag volt a megoldás kulcsa, és bár a célnak tökéletesen megfelel, irtó gusztusos címkék vannak a neten! Letölthetőek, kinyomtathatóak, dizájnolhatóak!
"A szigszalagos a tied, a sima nagyapádé!" - hangzott fel évről évre valahonnan a kamra mélyéről nagymamám hangja, mikor a frissen elkészített lekvárok, befőttek a méltó helyükre kerültek (egy időre). Így jelölte a diabetikus, cukor hozzáadása nélkül készült finomságokat, míg a sima volt a cukros, főleg nagyapám számára készített befőtt.
Szigszalag helyett kreatív megoldások tömege található a neten, mint például ez itt:
Sőt, még akár saját dizájn is készíthető:
Továbbfejlesztett ajándék-verzióban ugyanez: "Lekvár teli szeretettel" címke az üveg tetejére, helyes szalaggal megbolondítva a nyaka körül, igazán gusztusos.
A lehetőségek már-már korlátlanok, keressetek rá a neten, ihletért pedig a Pinterest-en is érdemes körbenézni. Jó konyhatündérkedést mindenkinek!