Cukkerberg

Fránya influenza... - 1. rész

2012. január 29. - kiskatka

Most, hogy elkaptam valami furcsa influenza-szerű vírust, amitől még a szemem is fáj (de tényleg!), igazán stílusos a téma: mire érdemes ügyelni, ha egy cukorbeteg megfázásos vagy influenzaszerű tünetekkel küzd? Vettem a bátorságot és a WebMD idevágó cikkét, illetve a brit DiabetesUK erről szóló részeit fésültem össze.

flu.jpg

Fotó innen

Tovább

Hasnyálmirigy + design

Mi azt gondoljuk: a cukorbetegség figyelmet követel. De azt is, hogy nem szabad a dolgokhoz állandó negatív betegségszemlélettel hozzáállni, és egy kis humor nagyon sokat tud segíteni. Ezért gyűjtjük Nektek az ilyen tartalmakat.

Szóval, ki szeretne egy pólót, "Isten nyugosztalja a hasnyálmirigyem" felirattal (szabad fordításban)? 

rip_tshirt.jpgEzt a szuper pólót a Cafepress.com-on lőttük.

Te tudsz sütni? És diabetikusat?

Eltökélt célunk, hogy itt a blogon szuper cukormentes (sőt, diabetikus!) recepteket adjunk Nektek közre. Az első netes vadászat után azonban kiderült számomra, hogy ez egyáltalán nem olyan egyszerű dolog.

cream-frosting-300x300.jpg
"Buttercream Cake Frosting" a Diabetic-Dessert-Recipes-ről

Tovább

Cukorbeteg gyerekek Nepálból

Kisfilm arról, mennyire egyformák vagyunk mi emberek és arról is, mennyire jó dolgunk van nekünk! A Life for a Child program a Nemzetközi Diabétesz Szövetség fejlődő országokban élő cukorbeteg gyermekeket segítő projektje. A programról szóló dokumentumfilm-sorozatot Edward Lachman rendezte, ez a fejezet Nepálban élő gyermekek életébe ad betekintést. A kisfilm angol felirattal rendelkezik, a szövegek fordítását alább találod.

Tovább

Cukorbeteg lehetsz? Tippelj, klikkelj!

Tudtad, hogy egy felmérés szerint határozottan indokolt lenne minden felnőtt vércukorszintjét rendszeresen ellenőrizni? A felmérésben szereplő 70 ezer ember közül ugyanis 15 százaléknál, azaz több mint 10 ezer embernél mutattak ki korábban nem ismert vércukorkilengést (cukorbetegséget vagy azt megelőző állapotot)! Ha Magyarország lakosságát 10 milliónak vesszük, annak 15 százaléka 1,5 millió ember - ebből 750 ezer tud a cukorbetegségéről, 750 ezer embernek pedig fogalma sincs róla.

Szerinted Te hajlamos vagy cukorbetegségre? És a családtagjaid? Itt kikalkulálhatod!

A csodálatos grafika a DMagazine-ból van

A legújabb inzulintémában: a szabályozás nem visszaható

Csupán pár perce idéztük a Weborvos összefoglaló cikkét a cukorbetegeket hátrányosan érintő változásokról, de kiemelhettük volna a DiabetesOnline cikkét is ugyanebben a témakörben. Beszámoltunk arról is, hogy az új szabályozásokkal kapcsolatban a Magyar Diabetológiai Társaság (MDT) elnöke, Dr. Winkler Gábor már hivatalos levelet írt a nemzeti erőforrás miniszter úrnak. És most itt a legújabb hír! Mivel az aktuális teendőkkel kapcsolatban igen nagy volt a bizonytalanság, az MDT Web-szerkesztősége nevében Dr. Strényer Ferenc szintén levélben megkereste az OEP illetékeseit - írja az MDT.

M7250551-Insulin_pen-SPL.jpg

Tovább

Csudacuki design

Ez talán eddig a legjobb cukorbeteg cuccokkal foglalkozó design oldal. A Too Sweet Boutique-ban kislányos és kisfiús inzulinpumpa- és vércukormérő-tartók is vannak, hogy a cukros picike valóban igazi tündérlánnyá és tündérfiúvá váljon. Oké, ne édeskedjük el. De ez nekünk tetszik.

süti beállítások módosítása